În anul trecut

În judeţ s-au plătit beneficii de asistenţă socială de peste 670 de milioane de lei

> Pe fondul măsurilor de limitare a răspândirii SARS-CoV-2, AJPIS Suceava a aprobat 6.960 cereri de acordare de indemnizaţii pentru întreruperea activităţii, dar şi 1.233 de cereri pentru reducerea temporară a acesteia

În anul 2020, nu mai puţin de 16.213 de dosare primite de la unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Suceava au verificat lucrătorii specializaţi ai Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS). Urmărită a fost îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate privind stabilirea drepturilor la beneficii de asistenţă socială, către primării fiind restituite 5 dosare, iar în vederea efectuării plăţilor beneficiilor de asistenţă sociale au fost operate 16.127 de dosare.

Conform unui analize a AJPIS, pentru acoperirea plăţilor beneficiilor sociale şi a finanţării programelor de servicii sociale, de la bugetul central s-au solicitat 680,662 milioane de lei, achitate efectiv fiind 680,509 de milioane de lei. Pentru beneficiile de asistenţă socială s-au plătit 671,725 de milioane de lei, la care se adaugă transferuri de 1,815 de milioane de lei, precum şi indemnizaţii pentru întreruperea temporară sau reducerea activităţii determinate de pandemia de Covid-19, în valoare de 3,067 milioane de lei. De asemenea, subvenţiile pentru asociaţii şi fundaţii, cât şi finanţarea destinată căminelor de vârstnici au necesitat 357.050 de lei. În 2020, taxele poştale s-au ridicat la 3,544 de milioane de lei.

Pe durata anului trecut, pentru creşterea nivelului de trai al persoanelor aflate în risc de excluziune socială s-au acordat 237 ajutoare de urgenţă, 218 dintre ele fiind destinate familiilor afectate de fenomene meteorologice.

Conform AJPIS Suceava, au fost aprobate 6.960 cereri de acordare de indemnizaţii pentru întreruperea activităţii ca urmare a prevenirii răspândirii SARS-CoV-2, dar şi 1.233 cereri pentru reducerea temporară a activităţii. Patru fundaţii care acordă servicii sociale categoriilor defavorizate, conform Legii nr. 34/1998, au avut parte de subvenţii, în acest sens fiind verificate 48 de rapoarte lunare ale respectivelor organizaţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: