Lemn confiscat în urma unui apel la 112

> Poliţiştii au verificat şi alte trei transporturi semnalate ca fiind ilegale, dar care nu aveau abateri

În cursul zilei de miercuri, 10 martie, au fost efectuate patru sesizări prin 112 privind transporturi de masă lemnoasă, posibil ilegale. Toate au fost verificate de poliţiştii suceveni, însă doar unul s-a adeverit a fi cu abateri.

Transportul cu abateri a fost sesizat în jurul orei 21, de un bărbat de 24 de ani, activist din Solca. El a anunţat că pe raza comunei Straja circulă un vehicul încărcat cu material lemnos peste limita legală.

Poliţiştii au interceptat camionul pe raza oraşului Vicovu de Sus. Astfel, s-a constatat că la volan se afla un bărbat de 24 de ani, din Marginea.

Verificările cu ajutorul SUMAL 2.0 au arătat că şoferul are avize de însoţire pentru un total (inclusiv remorca) de 36,8 mc lemn rotund răşinoase, specia molid. Ulterior, întrucât din conţinutul apelului rezulta că încărcătura depăşeşte limita legală, s-a telefonat coordonatorului Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Suceava, care a declarat că echipajul de serviciu până la ora 22 se afla la o intervenţie pe raza comunei Moldoviţa, nefiind disponibil alt echipaj.

Atunci, camionul a fost condus la Centrul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde încărcătura a fost inventariată.

Astfel, s-a stabilit că vehiculul transporta în realitate 15,07 mc faţă de 14,841 mc, cantitate înscrisă pe avizul de însoţire, iar în remorcă, 22,49 mc, faţă de 22,024 mc înscrişi în avizul de însoţire. În total, 37,56 mc în realitate, faţă de 36,8 mc în acte. Aşadar, în plus, 0,69 mc lemn rotund răşinoase, în valoare de 119,37 lei, cantitate care a fost confiscată.

Şoferul a fost amendat, inclusiv primind o sancţiune de 2.320 lei pentru lipsa chingilor de susţinere.

Alte trei transporturi verificate în cursul aceleiaşi zile nu aveau abateri.

În jurul orei 12.30, un activist de mediu de 44 de ani a sesizat prin 112 un transport ilegal de lemne pe DN 17A. Camionul a fost interceptat şi condus la Atelierul de producţie Sadova din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta, unde a fost verificat. În avizul de însoţire prezentat era înscrisă cantitatea de 14,2 mc lemn rotund răşinoase (molid şi brad), iar pentru semiremorcă era emis aviz de însoţire primar pentru 25 mc lemn de aceeaşi specie. Verificările au arătat că încărcătura corespunde cu cea din acte.

La ora 13.35 a urmat un alt apel la 112, fiind sesizat un presupus transport care depăşeşte gabaritul şi circulă pe DN 17, din direcţia Câmpulung Moldovenesc spre Frasin. Vehiculul a fost oprit pe raza localităţii Frasin. Şoferul avea două avize valabile (12,99 mc şi 24,20 mc lemn rotund răşinoase), iar inventarierea a arătat că nu sunt abateri.

Apoi, la aproximativ 19.40, un alt apel la 112 anunţa că pe DJ 176 se deplasează un ansamblu de vehicule care transportă ilegal material lemnos. La scurt timp, aceeaşi persoană, de 43 de ani, a efectuat un alt apel, declarând că în vehicul se află mai mult lemn decât în acte. Camionul a fost oprit, iar verificările avizelor de însoţire prin SUMAL 2.0 au arătat că transportul era legal. Avizele erau emise pentru 16,22 mc lemn rotund lucru răşinoase (41 bucăţi) şi 23,44 mc lemn rotund lucru răşinoase (35 bucăţi). (N.B.; Foto: Poliţia Română)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: