Pentru reducerea emisiilor de CO2

Campania Vinerea Verde: „Stop! Azi, maşina stă pe loc”!

>„Aceasta va fi ziua în care, în fiecare săptămână, de acum înainte, se va impulsiona mobilizarea verde” arată Maria Mădălina Nistor, directorul executiv al APM Suceava

Astăzi, 12 martie 2021, este marcată prima „vineri verde”, acţiune din cadrul campaniei „Vinerea Verde –Stop! Azi, maşina stă pe loc!”. Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Suceava informează că, în acest context, minimum unul din patru angajaţi va veni la locul de muncă în alt mod decât cu autoturismul personal, respectiv cu mijloace de transport în comun, pe jos, cu bicicleta etc. Campania este iniţiată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, care îşi propune instaurarea „Vinerilor Verzi” în România. „Aceasta va fi ziua în care, în fiecare săptămână de acum înainte, se va impulsiona mobilizarea verde în judeţul nostru şi în întreaga ţară” se arată într-un comunicat de presă al APM Suceava, semnat de directorul executiv Maria Mădălina Nistor. Campania se desfăşoară cu sprijinul autorităţilor locale, propunându-şi să contribuie la conştientizarea importanţei reducerii emisiilor de CO2 din traficul rutier. Aceasta, pornind de la o realitate care schimbă viaţa planetei, respectiv de la amprenta de carbon din traficul rutier. „Deplasarea la birou, acasă sau în vacanţă face parte din viaţa fiecăruia dintre noi. Toată lumea se gândeşte la o mobilizare «în viteză» şi cu confort, fără să ia în calcul amprenta de carbon pe care o lasă planetei: peste 70% din emisiile de CO2 din transporturi provin doar din traficul rutier. Anual, fiecare dintre noi «amprentează» planeta cu peste 7.000 kg de CO2: pe cele mai multe dintre acestea le producem doar apăsând acceleraţia maşinii personale” subliniază Maria Mădălina Nistor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: