Florin Cîţu:

Starea de alertă a fost prelungită

> Restricţia privind circulaţia pe timpul nopţii, de la ora 22,00

Guvernul a aprobat, ieri, prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, cea mai importantă măsură fiind cea referitoare la restricţia privind circulaţia pe timp de noapte începând cu ora 22,00, faţă de 23,00, cât era până acum. „Astăzi s-a aprobat şi prelungirea stării de alertă. (…) Există o modificare importantă, aceea referitoare la circulaţia pe timpul nopţii, se reduce de la ora 23,00 la ora 22,00, deci se introduce această restricţie. Restul măsurilor rămân cam aceleaşi, aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă măsură”, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Şeful Executivului a explicat că modificarea orei privind restricţia referitoare la deplasarea în afara domiciliului a ţinut cont, în primul rând, de măsurile adoptate de alte state europene. „În primul rând, ne-am uitat la ce fac celelalte ţări şi una dintre primele măsuri pe care toate ţările o iau este aceea de a reduce timpul de circulaţie pe durata nopţii. Este o măsură care a funcţionat. (…) Deci, este o direcţie pe care am văzut sau este o măsură care a fost folosită în alte ţări şi are succes. Şi în România, în momentul în care am implementat-o, a avut succes. Vom vedea cum va evolua”, a spus Cîţu, întrebat care au fost argumentele care au stat la baza modificării intervalului pentru restricţiile de noapte.

Premierul a punctat, totodată, şi importanţa campaniei de vaccinare derulate în paralel cu regulile de protecţie sanitară.

Decizia privind prelungirea stării de alertă a avut la bază o hotărâre a CNSU, adoptată tot miercuri, prin care s-a propus ca acest lucru să intre în vigoare cu data de 14 martie.

În privinţa restricţiei de deplasare în afara locuinţei, CNSU a propus intervalul orar 22,00 – 5,00. Totodată, s-a propus limitarea gradului de ocupare a spaţiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spaţiile din localităţi sau zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: