Potrivit primarului Ion Lungu

Municipiul Suceava, exemplu de bune practici în gestionarea pandemiei de Covid-19

> Primarul Lungu a răbufnit din nou împotriva „deontologilor” care „fac caz” de o „carantinare” de două săptămâni, aceiaşi care se împotriveau ieşirii Sucevei din carantină după o lună şi jumătate de restricţii >„Am ieşit din carantină prin forţe proprii, Suceava având, pe 5 aprilie 2020, o rată de infectare de 9,87 la mia de locuitori şi de 1,81 la mie pe 13 mai, după 6 săptămâni” a spus edilul-şef 

Chiar dacă incidenţa cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 a fost, marţi, de 2,06 la mia de locuitori, Ion Lungu, primarul Sucevei îi îndeamnă pe locuitorii municipiului să continue să fie precauţi. El a făcut acest apel pe fondul prelungirii stării de alertă aferentă valului al treilea al pandemiei de Covid-19, dar şi al răspândirii noilor variante ale coronavirusului, respectiv britanică, sud-africană şi braziliană.

„Este o rată satisfăcătoare şi ar fi bine să o coborâm, în niciun caz să o mai urcăm. Fac un îndemn de respectarea, în continuare, a regulilor, să purtăm mască, să păstrăm distanţa fizică şi igiena personală. În niciun caz, nu vrem să ajungem în scenariul roşu” a spus Lungu.

Edilul-şef s-a arătat intrigat de discuţiile pe marginea contestării „carantinării” pentru o perioadă de două săptămâni a municipiului Timişoara. Aceasta în timp ce, anul trecut, unii formatori de opinie s-au împotrivit ieşirii Sucevei din carantină chiar şi după o lună şi jumătate de restricţii.

„Daţi-mi voie să răbufnesc puţin. Noi, anul trecut, am stat 6  săptămâni în carantină, iar atunci când s-a luat decizia ieşirii, ne contestau aşa-zişii formatori de opinie de la Bucureşti că am ieşit prea repede. Iar acum, iată câte discuţii şi cât caz se face că a intrat, două săptămâni, un oraş în carantină. Cred că suntem un exemplu de bune practici. Am ieşit din carantină prin forţe proprii, municipiul Suceava având, pe 5 aprilie 2020, o rată de infectare de 9,87 la mia de locuitori, şi de 1,81 la mie pe 13 mai, atunci când s-a luat decizia ieşirii din carantină” a punctat primarul Ion Lungu, mulţumind sucevenilor pentru „disciplina de care au dat dovadă în acea perioadă  grea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: