Beniamin Atodiresei, arhitect sucevean:

Decizia Primăriei Suceava de a angaja un arhitect-şef este de salutat

> Mai e nevoie de operaţionalizarea comisiei de amenajare a teritoriului şi urbanism şi de estetică urbană

Decizia administraţiei Primăriei Municipiului Suceava de a organiza concurs pentru ocuparea funcţiei publice de arhitect-şef este admirabilă şi în spiritul normalităţii, consideră arhitectul sucevean Beniamin Atodiresei.

El a subliniat însă că ar fi inacceptabil ca acest concurs „să fie calibrat” pentru consiliera viceprimarului USR, autor al urbanismului de pe strada Universităţii.

Potrivit lui Atodiresei este nevoie şi de operaţionalizarea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) şi a Comisiei de Estetică Urbană (CEU), ca fiind formate din arhitecţi.

El a explicat, sintetic, atribuţiile celor două comisii. Astfel, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism are atribuţii de analiză, expertizare tehnică şi consultanţă, care asigură fundamentarea tehnică a avizului arhitectului-şef, avizează tehnic respectarea planului de urbanism general (PUG) şi a planului de urbanism zonal (PUZ) pentru documentaţiile supuse analizei (PUZ, PUD), semnalează şi propune soluţii pentru problemele structurii urbane: incompatibilităţi funcţionale, alterarea esteticii urbane, afectarea patrimoniului construit.

În ceea ce priveşte Comisia de Estetică Urbană, aceasta are atribuţii în avizarea lucrărilor de artă monumentală, a mobilierului stradal, amenajărilor ambientale şi peisagere, activităţilor de publicitate (panotaj stradal şi pe construcţii, bannere, meshuri), dar şi a propunerilor de faţadizare/refaţadizare, în special pentru zona centrală şi arterele principale de circulaţie, precum şi volumetriilor şi studiilor de culoare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: