Consilierul local sucevean Radu Pricope a dezvăluit că „dezbaterea” privind parcul Şipote a fost tranşată din 2018 !

> Atunci, Primăria Suceava a contractat studiul de fezabilitate, iar parcul nici nu era transferat

Consilierul local sucevean Radu Pricope (Pro România) a declarat, la News Bucovina, că discuţiile privind o consultare publică privind amenajarea parcului Şipote pare să fi fost deja tranşată de 2 ani de primarul Ion Lungu, care a contractat deja studiul de fezabilitate pentru acest parc pe când municipiul nu avea terenul în proprietate.

El a declarat că pentru orice proiect de investiţie există obligaţia de respectare a legislaţiei.

Radu Pricope a explicat că, prima dată, se redactează o notă conceptuală în care se trec elemente-cadru prin care să se ajungă la fundamentarea unei teme de proiectare şi se notează sumele de care este nevoie.

Ca să ai SF, trebuia să ai temă de proiectare…

„După tema de proiectare se întocmeşte studiul de fezabilitate. Noi avem deja o planşă publicată, cu un cartuş al proiectantului. Suntem la faza de studiu de fezabilitate (SF). Ca să ai SF, trebuia să ai temă de proiectare” a spus Pricope.

El a arătat că atunci când se efectuează dezbaterea publică, aceasta este pentru fixarea temei de proiectare. Dar a precizat că deja aceasta a fost stabilită, fiind elaborat studiul de fezabilitate!

Consilierul local a spus că a căutat firma care a executat lucrarea pe SICAP şi a găsit că este o firmă din Iaşi care, din data de 21.12.2018, a contractat serviciile cu Primăria Suceava,  dată la care parcul Şipote nu fusese transferat în administrarea Primăriei Suceava.

Un SF efectuat de o firmă cu un sigur angajat

„Au contractat servicii în 2018, dată la care parcul nu făcuse obiectul transferului către municipiul Suceava. Avem un SF, avem un contract, iar la firma respectivă sunt doi arhitecţi care semnează planşa, în condiţiile în care firma, în 2018 şi 2019, avea un singur angajat” a spus Pricope, care a menţionat că preţul a fost de circa 98.000 de lei.

„Suntem în situaţia în care avem o firmă cu un angajat care elaborează un SF pentru parcul Şipote când nu era transferat” a menţionat consilierul local.

Sucevenii sunt chemaţi să decidă ce s-a stabilit

El a subliniat că, acum, cetăţenii sunt puşi să se pronunţe pe ceva ce s-a stabilit.

„Am pretenţia că atunci când sunt chemat în deliberativ să nu fiu tratat la «diverse». Sunt elemente care ţin de viitorul acestei comunităţi pe termen lung. Nu avem zece parcuri Şipote, ci doar unul, care pentru suceveni e o adevărată perlă” a spus Pricope.

Consilierul local transmite că se va încerca să fie recreionată documentaţia tehnică, astfel încât să servească mai bine interesele sucevenilor.

„Nu proiectăm un drum, o alee. Trebuie să dăm un contur cât mai optim acestui parc” a declarat Radu Pricope. (N.B.)

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: