Meghan acuză familia regală de rasism şi spune că au fost la un pas de sinucidere

Meghan, soţia prinţului Harry, a acuzat familia regală britanică de rasism, de faptul că a fost minţită şi împinsă în pragul sinuciderii, într-un interviu televizat care pare să zdruncine esenţa monarhiei, relatează Reuters.

Tânăra de 39 de ani, a cărei mamă este de culoare, iar tatăl este alb, a spus că a fost naivă înainte să se căsătorească, în 2018, dar că a ajuns să aibă tendinţe suicidale după ce a cerut ajutor, dar nu a primit.

Ea a adăugat că fiului său Archie, acum în vârstă de un an, i s-a refuzat titlul de prinţ, deoarece există îngrijorări în familia regală cu privire la cât de întunecată ar putea fi pielea lui. Nu au vrut ca el să fie prinţ”, a spus Meghan într-un interviu cu Oprah Winfrey difuzat la CBS. a a spus că au avut loc „discuţii despre cât de întunecată ar putea fi pielea lui când se va naşte”. Meghan a refuzat să spună cine şi-a exprimat astfel de îngrijorări.

Palatul Buckingham încă nu a făcut  comentarii publice asupra interviului, difuzat în primele ore ale dimineţii de luni în Marea Britanie.

Meghan a spus că familia regală britanică este nepăsătoare şi falsă şi a acuzat-o pe Kate – soţia fratelui soţului ei, prinţul William – că a făcut-o să plângă înainte de nunta ei.

În timp ce familia, inclusiv prinţul Charles, a fost ţinta criticilor, nici Harry, nici Meghan nu au atacat-o direct pe regina Elisabeta.

Totuşi, Meghan a spus că a fost redusă la tăcere de familia regală – The Firm, Firma, porecla familie regale – pe care o conduce Elizabeth, şi că solicitările ei de ajutor nu au fost auzite.

„Pur şi simplu nu mai voiam să fiu în viaţă. Şi acesta a fost un gând constant foarte clar, real şi înfricoşător. Şi îmi amintesc cum el (Harry – n.red.) m-a ocrotit”, a spus Meghan, ştergând lacrimile.

Anunţul lui Harry şi Meghan din ianuarie 2020, că intenţionează să renunţe la prerogativele lor regale, a adus familia în criză. Luna trecută, Palatul Buckingham a confirmat că despărţirea va fi permanentă, deoarece cuplul pare să-şi creeze o viaţă independentă în Statele Unite.

Harry, în vârstă de 36 de ani, a spus că s-au retras de la îndatoririle regale din cauza lipsei de înţelegere şi că este îngrijorat de istoria care se repetă – o referinţă la moartea mamei sale, prinţesa Diana, din 1997. Mă simt cu adevărat dezamăgit”, a spus Harry despre tatăl său. „Familia mea mi-a tăiat efectiv finanţarea”. Am avut trei conversaţii cu bunica mea şi două conversaţii cu tatăl meu înainte ca acesta să nu mai accepte apelurile mele. Şi apoi a spus, poţi să îmi scrii?”

Opozanţii lor spun că cuplul îşi doreşte strălucirea poziţiilor privilegiate, fără devotamentul pe care acestea îl necesită sau controlul pe care îl aduc.

Susţinătorilor lor, tratamentul lor arată cum o instituţie britanică învechită s-a confruntat cu o femeie modernă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: