Petrecere experimentală în Amsterdam:

1.300 de olandezi în club, la cererea autorităţilor

Guvernul olandez a făcut un experiment pentru a vedea dacă grupurile mari se pot aduna în siguranţă. 1.300 de olandezi au petrecut într-un club din Amsterdam, la cererea autorităţilor.

Evenimentul de probă a avut loc la Ziggo Club, un club cu o capacitate de 17.000 de oameni. Seara a făcut parte dintr-o serie de experimente efectuate de Fieldlab, o iniţiativă înfiinţată de guvern şi industria evenimentelor. Pasionaţii de dans au fost împărţiţi în cinci grupuri, sau bule, de 250 de persoane, fiecare cu reguli diferite. „De fapt, testăm aici dacă oamenii respectă măsurile pe care le-am solicitat de la ei”, spune Pieter Lubberts, project manager – Fieldlab Events. „Ne pot da o anumită idee, dar acestea nu vor duce la 100% certitudine. Cu toate acestea, ele vor fi utile pentru evenimente mari şi profitabile, cele care atrag mulţi vizitatori”, explică şi dr. Andreas Voss, cercetător care participă la program.

Unii dintre tineri au fost încurajaţi să strige, să fie cât mai euforici, iar alţii au fost nevoiţi să poarte măşti de faţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: