Florin Cîţu:

Vom deschide în curând şi etapa a treia de vaccinare

> România primeşte 2,6 milioane doze numai în martie

Premierul Florin Cîţu a scris ieri, pe pagina sa de Facebook, că „vaccinurile aprobate în Uniunea Europeană şi în România sunt sigure şi eficiente”, el arătând că în curând în ţara noastră va fi deschisă şi etapa a treia de imunizare anti-Covid-19, „astfel încât oricine îşi doreşte să se protejeze de Covid-19 să poată să o facă prin vaccinare”. „Revenim la normalitate. Peste 300 de milioane de doze de vaccin anti Covid-19 au fost deja administrate în peste 111 ţări. Toate vaccinurile aprobate în Uniunea Europeană şi în România sunt sigure şi eficiente. Vom deschide în curând şi etapa a treia, ultima, astfel încât, oricine îşi doreşte să se protejeze de Covid-19, să poată să o facă prin vaccinare”, afirmă şeful Guvernului, în postare.

De asemenea, el a subliniat că ţara noastră va recepţiona numai în luna martie un număr mare de doze de vaccin anti-Covid-19. „România primeşte peste 2,6 milioane de doze de vaccin numai în luna martie. Cu cât dobândim mai repede o imunitate colectivă de 70%, cu atât mai repede revenim la viaţa de dinainte de Covid-19”, a mai menţionat premierul Cîţu, în mesajul postat pe Facebook.

Persoanele din etapa a treia a vaccinării anti-Covid-19 (populaţia generală) se pot programa pe platforma online dedicată acestui proces după data de 15 martie, inocularea vaccinului pentru acestea urmând să aibă loc cel mai probabil în aprilie, a declarat, în 28 februarie, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de imunizare împotriva noului coronavirus. „În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie”, a spus Gheorghiţă.

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-Covid (CNCAV) a informat, sâmbătă seara, că în ziua precedentă au fost administrate 48.638 de doze de vaccin. Astfel, 39.984 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar doza a doua de ser au primit-o 8.654 de persoane.

Până în prezent, de la debutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 1.781.602 de doze unui număr de 1.160.103 persoane, dintre care 515.395 cu o doză, iar 644.708 şi cu doza a doua.

O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 224.640 doze, va sosi luni, 8 martie, în România, a mai informat ieri CNCAV.

„Să introduci taxe într-o perioadă în care dinamica economiei e sub potenial este sinucigaş

Să introduci taxe noi sau să le creşti pe cele existente într-o perioadă în care dinamica economiei e sub potenţial este sinucigaş, spune premierul Florin Cîţu: „Nu cred că doar să schimbi un om se poate face colectarea mai bună. Digitalizarea este singura soluţie”.

Premierul Florin Cîţu, aflat sâmbătă la Consiliul Judeţean Vrancea, a declarat că toată lumea întreabă cum vor putea autorităţile să reducă deficitul de la 9,8% până la 3% în 2024. „Se reîncălzeşte o ciorbă mai veche cu taxele. Nu, nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă în care dinamica economiei este sub potenţial e sinucigaş sau să creşti taxele pe care le ai. Nu”, a afirmat Cîţu.

România are surse de venit în economie, adaugă premierul, trebuie doar o colectare mai bună: „Nu cred că doar să schimbi un om sau doi se poate face colectare mai bună. Digitalizarea este singura soluţie pe care am observat-o în ultimii 20 – 30 de ani în Uniunea Europeană, care a crescut colectarea impozitelor permanent”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: