Rugbi,  Divizia Naţională

Noul sezon competiţional va avea o singură serie?

Noul sezon al Diviziei Naţionale de Seniori la Rugbi (DNS), al doilea eşalon valoric al acestui sport în România, ar putea avea o singură serie şi va debuta la începutul lunii aprilie. Chiar dacă nu există încă un program oficial, din ce se ştie până acum este posibil ca acest campionat să aibă 9 echipe, care ar urma să joace în sistem tur-retur, opt meciuri în primăvară şi opt în toamnă. Două dintre participante sunt reprezentantele judeţului Suceava, CSM Bucovina Suceava şi RC Gura Humorului. Ar fi vorba de un număr de 16 partide, după un an 2020 în care s-a jucat foarte puţin rugbi, din cauza pandemiei de Covid.

Echipele locale au propus o variantă cu împărţire zonală, însă se pare că Federaţia Română de Rugbi şi majoritatea echipelor ar dori ca toate formaţiile să joace într-o singură serie. Aceasta este, se pare, varianta care va fi adoptată. În program apare şi nou înfiinţata formaţie din Alba Iulia. Echipele sucevene au de făcut multe deplasări lungi, la Năvodari, Petroşani, Alba Iulia sau Arad.

Există încă nelămuriri cu privire la cum se va putea juca, adică dacă va fi nevoie de teste PCR pentru testarea Covid ori doar de teste rapide. Prima variantă este costisitoare pentru rugbi, un sport cu loturi de 30 de jucători sau peste şi cu bugete reduse, cu atât mai mult pentru un număr atât de mare de meciuri.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI