În spitalele din judeţ,

297 de persoane internate cu Covid-19

> 94 dintre ele erau cu forme grave şi severe ale bolii

În spitalele din judeţul Suceava erau internate, duminică, 297 de persoane diagnosticate cu Covid-19, numărul persoanelor suspecte de Covid-19 fiind de 78.

Potrivit Prefecturii, în judeţ, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 14 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 5 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 554 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 145 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 67 se aflau în zona tampon, iar 342 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 145 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 din Spitalul Judeţean Suceava, 5 aveau forme uşoare de boală; 80  – forme medii ale bolii; 46  – forme severe; 14  – forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (5 ventilaţi non-invaziv, iar 7 intubaţi ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, duminică, de 338 paturi libere, dintre care 68 pentru pacienţi Covid-19, 190 în sectorul non-Covid şi 80 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 4 paturi pentru pacienţi cu Covid, fiind 17 ventilatoare libere, dintre care 6 pentru pacienţii cu Covid-19 şi 11 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 58 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (5 cu forme uşoare, 40 prezentând forme medii, 12 forme grave, un pacient cu formă critică de boală), 5 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 26 de locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid era internat un pacient, un loc fiind disponibil.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc  – 18 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre care 8 cu forme medii de boală şi 10 cu forme grave. Două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus erau de asemenea internate, fiind libere 17 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei  – 27 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (15 forme medii şi 12 cu forme grave) şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului  – 33 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (11 cu forme uşoare şi 22 prezentând forme medii) şi o  persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 11 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret  – 16 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (8 cu forme uşoare, 8 persoane cu forme medii) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 9 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 131 de locuri libere pentru bolnavi de  Covid şi 101 locuri pentru zona tampon.

Până duminică, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, în judeţ s-au înregistrat 19.466 de persoane declarate vindecate de Covid-19. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: