Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, abuz în serviciu şi poluare, prin evacuare de deşeuri

 Ieri dimineaţă, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş au pus în aplicare 190 de mandate de percheziţie domiciliară, în 17 judeţe şi în municipiul Bucureşti, la sediile şi locuinţele unor persoane fizice şi juridice.

Potrivit IPJ Mureş, persoanele vizate erau bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, abuz în serviciu şi poluare prin evacuare de deşeuri.

Acţiunile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, având loc în Bucureşti şi în judeţele Mureş, Botoşani, Iaşi, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman şi Vaslui.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2018-2020, o societate comercială din judeţul Mureş, având ca obiect de activitate preluarea deşeurilor şi predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 judeţe, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile relaţiile comerciale stabilite. Pentru a evita costurile privind incinerarea legală şi înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, societatea în cauză ar fi evacuat în natură deşeurile preluate. În activităţi ar fi fost angrenate unităţi medicale şi societăţi cu profil medical, ale căror evidenţe ar fi fost trunchiate, astfel încât agentul economic în cauză s-ar fi sustras de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

Totodată, acţiunea a vizat şi aspecte privind achiziţii publice de materiale sanitare din perioada stării de urgenţă.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului era estimat, până ieri, la 380.000 de lei.

Sursa citată informa că cinci mandate de aducere urma să fie puse în executare. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: