Cu privire la proiectul de modernizare a parcului Şipote

Dezbateri „faţă în faţă”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, recent, că doreşte dezbateri faţă în faţă privind proiectul de modernizare al parcului Şipote.

Lungu a spus că acum proiectul propus de Primăria Suceava pentru modernizarea parcului Şipote este în consultare publică şi că aşteaptă ca sucevenii să transmită părerile şi opiniile lor despre această propunere.

El a arătat că etapa de consultare se încheie la sfârşitul săptămânii şi că va fi necesară şi o etapă de dezbateri publice.

„După etapa de consultare doresc să facem o dezbatere faţă în faţă, pentru că sunt mai multe probleme de discutat” a spus Lungu.

El a menţionat că, probabil, această dezbatere va avea loc la Teatrul „Matei Vişniec”.

„Vom stabili o zi când va avea loc această dezbatere sau, poate, mai multe dezbateri” a spus Lungu.

Primarul a subliniat că în zona respectivă nu se vor putea face intervenţii de amploare.

„Să nu uităm că noi plecăm de la nişte condiţionări acolo. Nu poate fi afectat mai mult de 10% din suprafaţa de teren de 4,3 ha şi, la fel de important, nu se pot turna betoane” a spus primarul.

 El nu a vorbit însă despre un concurs de proiecte, aşa cum anunţase în campania electorală…

Primarul Ion Lungu anunţase, la 21 septembrie 2020, că amenajarea parcului Şipote se va face în urma unui concurs de proiecte şi a unor dezbateri publice, astfel încât „toată lumea să se simtă bine în această zonă de agrement”, subliniind că nu vor putea fi făcute decât reabilitarea aleilor, a zonelor de acces, iluminat şi construcţii uşoare, pentru că zona va rămâne în regim silvic. El a arătat atunci că Primăria Suceava are un proiect de studiu de fezabilitate, dar care nu este definitiv.

„Am făcut acest studiu pentru a putea prinde rând la fonduri europene. Am depus deja la ADRNE o fişă de proiect de 3,7 milioane de euro, în care prezentăm ce dorim să facem. Nu este un proiect perfect, ci este un proiect perfectibil” a spus primarul, care a adăugat că nu este încă făcut proiectul tehnic.

Ion Lungu a mai declarat în septembrie 2020 că, având în vedere cât s-a aşteptat pentru preluarea parcului Şipote, se va „grăbi încet” cu proiectul de amenajare. El a spus atunci că municipalitatea are la dispoziţie 2 ani să prezinte, potrivit protocolului cu RNP Romsilva, proiectul de amenajare, urmând ca în maxim 5 ani de zile să fie efectuate lucrările, sub sancţiunea anulării transferului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: