Fălticeni

Cele mai sincere mărţişoare

> Sau ce fac cei mici în aşteptarea primăverii

În ziua de 27 februarie, timp de câteva ore, coordonatorii proiectului Generaţia TehnoWorld, în parteneriat cu voluntarii Grupului Local de Tineret „Aripi în Europa”, au desfăşurat un atelier de creaţie pentru 16 copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. Participanţii au confecţionat mărţişoare şi felicitări cu ocazia începutului de primăvară. Atelierul s-a desfăşurat la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni, cu susţinere din partea administraţiei locale.

„Tocmai pentru că ei sunt atât de sinceri faţă de ceea ce simt şi ceea ce fac, joaca şi creaţia devin activităţi foarte serioase, în care trebuie să implicăm o cantitate exactă de flori şi sclipici pentru a fi cu adevărat mulţumiţi de rezultat. A fost o zi în care cu toţii ne-am simţit tare bine împreună, după o lungă perioadă de activităţi exclusiv online, şi ne-am putut zâmbi unii celorlalţi, chiar dacă numai din spatele măştii” a precizat Şerban Oşlobanu, coordonatorul proiectului.

Întâlnirea a avut drept scop construirea unui context sigur de socializare şi exprimare creativă pentru copiii beneficiari ai proiectului, în care ei au avut ocazia să creeze mărţişoare pentru prieteni şi familie, din diverse materiale puse la dispoziţie de către organizatori. Voluntarii participanţi la eveniment le-au stat alături celor mici, ajutându-i să-şi ducă la bun sfârşit lucrările şi învăţându-i tehnici noi, pe care să le poată exersa. Activitatea a reprezentat un pas înainte înspre un nou sezon de iniţiative educaţionale pe care Generaţia TehnoWorld şi le-a propus în strategia de activitate din acest an.

Generaţia TehnoWord este un proiect desfăşurat de Centrul de dezvoltare personală şi profesională EduMax în colaborare cu TehnoWorld, o companie din Baia. Proiectul are drept principal scop dezvoltarea de oportunităţi educaţionale şi proiecte sociale pentru comunitatea din fabrică şi totodată cea locală a oraşu-lui Fălticeni şi a comunităţilor localităţilor din împrejur. Totodată, proiectul îşi doreşte să crească nivelul de conştientizare faţă de problemele ce afectează viaţa beneficiarilor (precum violenţa domestică, inegalitatea de şanse, lipsa de empatie şi dependenţele).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: