305 pacienţi cu Covid-19 erau internaţi în spitalele din judeţul Suceava

> Dintre aceştia ,98 se aflau în stare severă sau gravă

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi 305 pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 52, a anunţat joi Prefectura Suceava, menţionând că numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 era 19.269.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 21 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 27 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 567 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 155 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 41 se aflau în zona tampon şi 371 pacienţi aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 155 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 3 aveau forme uşoare de boală; 94 – forme medii ale bolii; 43 – forme severe; 15 aveau forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (4 ventilaţi non-invaziv, iar 8 intubaţi,ventilaţi inva-ziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, joi, de 332 paturi libere, dintre care 82 pentru pacienţi cu Covid-19, 167 în sectorul non-Covid şi 83 pentru zona tampon.

La unitatea ATI erau disponibile 3 paturi pentru pacienţi cu Covid; erau 16 ventilatoare libere, dintre care 6 pentru pacienţii cu Covid-19 şi 10 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 54 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (2 cu forme uşoare, 34 prezentând forme medii, 17 forme grave, o persoană în stare critică), 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, 30 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid era internat un pacient, fiind disponibil un loc.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 22 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre aceştia 9 prezentau forme medii de boală, 13 forme grave, nu au fost internate persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 13 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 24 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (15 cu forme medii şi 9 cu forme grave), şi 5 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 3 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 35 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (11 cu forme uşoare şi 24 prezentând forme medii), şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 9 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 15 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (7 cu forme uşoare şi 8 persoane cu formă medie), şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 147 de locuri libere pentru bolnavi de Covid şi 99 locuri pentru zona tampon. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: