Primăria Suceava dărâmă 69 de garaje pentru a construi o grădiniţă

>„Am pierdut peste două milioane de euro, având în vedere că nu am avut un spaţiu pe care să facem această grădiniţă” subliniază primarul Ion Lungu > Părinţi, cadre didactice şi elevi s-au pronunţat împotriva ridicării grădiniţei la Şcoala „Ion Creangă”, pe motiv că spaţiul verde va fi distrus

Primăria Suceava intenţionează să demareze procedurile specifice pentru construirea unei noi grădiniţe în cartierul Obcini.

Primarul Ion Lungu a anunţat ieri că, întrucât sunt greu de găsit terenuri libere, a fost identificată o suprafaţă ocupată de 69 de garaje. Aceasta se află în partea dinspre Spitalul Judeţean de Urgenţă a cartierului, fiind mărginită de bulevardul Coposu, Calea Obcinilor, bulevardul 1 Decembrie 1918 şi strada Duzilor.

„Vom propune înspre dărâmare opt bare de garaje” a pus în vedere edilul-şef. În preajma noului imobil, pentru a compensa suprafaţa destinată adăpostirii maşinilor în garaje, vor fi amenajate trei parcări de reşedinţă.

Propunerea pentru investiţia în cauză este lansată în dezbatere publică, primarul Lungu urmând a iniţia un proiect de hotărâre de consiliu local pentru aprobarea obiectivului, iar finanţarea ar putea fi obţinută din fonduri europene nerambursabile.

„Vrem să avem clarificată această locaţie a grădiniţei din cartier până la jumătatea anului, pentru că dorim să promovăm un proiect pe fonduri europene. După cum se ştie, anul trecut Primăria Municipiului Suceava a pierdut peste două milioane de euro, având în vedere că nu am avut un spaţiu în care să facem această grădiniţă” a afirmat Ion Lungu.

În septembrie 2017, proiectul de construire a unei grădiniţe cu program prelungit în parcul Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” din cartierul Obcini nu trecea de voturile consilierilor locali. La şedinţa deliberativului au asistat cadre didactice şi elevi ai şcolii, care s-au pronunţat împotriva acestuia, pe motiv că spaţiul verde al unităţii şcolare va fi distrus. Participanţii la şedinţa CL au venit înarmaţi cu pancarte şi au acordat câte un simbolic cartonaş roşu proiectului. La acea dată, aleşii locali ai PSD au propus amplasarea grădiniţei pe alte terenuri, respectiv în preajma Bisericii „Sfântul Mina” sau pe locul de joacă de pe strada Staţiunii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: