Peste 56% din maşinile oprite de inspectorii RAR aveau neconformităţi tehnice sau legate de acte

> 445 de conducători auto au rămas fără certificate de înmatriculare

Registrul Auto Român (RAR) a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii ţări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase şi au fost declarate neconforme.

Potrivit Registrului Auto Român, în judeţul Suceava au fost verificate 1.556 de vehicule.

Dintre acestea, 56,62% prezentau diferite neconformităţi tehnice sau legate de acte şi 96 (6,17%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 4,38% din cazuri s-au constatat deficienţe din sfera poluării, 0,58% aveau probleme legate de identificare, iar 1,86% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

Sursa citată a precizat că, în urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în judeţul nostru au fost aplicate 66 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 445 de certificate de înmatriculare.

În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice, la reprezentanţele RAR din ţară.

„Cu toate acestea, rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni” a subliniat RAR. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: