Deputatul PNL Ioan Balan anunţă reforme sistemice în toate domeniile prioritare ale statului

> Bugetul pentru 2021 arată că s-a intrat într-o altă viziune de dezvoltare

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a susţinut în Parlament, printr-o declaraţie politică, că bugetul pentru anul 2021 nu este un buget al austerităţii, aşa cum acuză PSD, ci este un buget care arată o altă viziune de dezvoltare.

„Bugetul pentru anul 2021 reprezintă prima demonstraţie clară că România a intrat într-o cu totul altă viziune de dezvoltare, bazată pe investiţii publice, pe sprijin pentru întreprinzătorii români, pe protejarea locurilor de muncă şi a veniturilor populaţiei. Cu toate acestea, intoxicările şi dezinformările venite din partea PSD nu au întârziat să apară sub forma ştirilor false despre un presupus buget al austerităţii” a spus Ioan Bălan.

El se întreabă despre ce austeritate se vorbeşte în condiţiile în care alocările financiare în anul 2021 ajung la 444 de miliarde de lei, fiind mai mari cu 20 de miliarde de lei faţă de anul trecut şi cu 75 de miliarde de lei faţă de anul 2019.

„Austeritate înseamnă bani mai puţini, nu mai mulţi! Cum să vorbeşti despre austeritate când pensiile şi alocaţiile majorate sunt acoperite de bugetul din acest an, când salariile din sectorul public nu sunt afectate, când salariul minim şi cel mediu cresc şi când bugetele tuturor ministerelor au bani mai mulţi decât în anii trecuţi? Cum să vorbeşti despre austeritate, când România are în anul 2021 cea mai mare valoare a investiţiilor publice din ultimele trei decenii, care se ridică la cca. 62 de miliarde de lei, iar cheltuielile administraţiilor publice locale pentru însoţitorii persoanelor cu handicap sunt acoperite 90%?” a întrebat deputatul liberal sucevean.

Ioan Balan a transmis colegilor parlamentari că este de apreciat efortul actualului guvern care, în contextul crizei sanitare şi economice, a reuşit să acopere toate cheltuielile esenţiale de funcţionare şi să aloce sume record pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transporturi, a infrastructurii sanitare şi şcolare, precum şi pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare locală.

Liderul liberal spune că, mai mult decât atât, Guvernul a reuşit acest lucru fără să majoreze impozite sau să introducă altele noi, aşa cum se întâmpla în anii 2018-2019.

„Este un început foarte bun, dar care obligă la reforme sistemice în toate domeniile prioritare ale statului român” a subliniat parlamentarul sucevean.

El a adăugat că alocarea de resurse financiare este o condiţie deosebit de importantă, însă nu şi suficientă, pentru a vedea cum marile sisteme publice se schimbă şi furnizează oamenilor servicii de calitate.

„Banii mai mulţi alocaţi anul acesta, care vor ajunge în sănătate, educaţie, infrastructură sau în dezvoltarea comunităţilor locale, trebuie să genereze şi o schimbare calitativă a acestor domenii. Vrem sau nu să recunoaştem, românii sunt în continuare nemulţumiţi de serviciile medicale din spitale, de calitatea infrastructurii şcolare, de calitatea infrastructurii de transporturi sau de birocraţia excesivă din administraţie. De aceea, consider că anul 2021 este anul în care avem obligaţia să declanşăm ample reforme calitative în domeniul public, reforme amânate de zeci de ani, care trebuie realizate împreună cu toţi actorii instituţionali şi cu societatea civilă. Toate vocile nemulţumite din societate trebuie ascultate şi înţelese, pentru că numai aşa vom putea duce România către dezvoltare şi creşterea standardului de viaţă” a conchis deputatul Ioan Balan. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: