În 2020

Tratamente în străinătate pentru 24 de pacienţi suceveni

> Pentru afecţiuni pediatrice, oftalmologice, oncologice şi circulatorii, ei au fost trataţi în unităţi sanitare din Italia, Belgia, Franţa şi Germania

Persoanele asigurate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România pot beneficia, în situaţia deplasării pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene, de cardul european de asigurări sociale de sănătate, a reamintit Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, subliniind că facilitatea este valabilă încă din 1 ianuarie 2007, în conformitate cu Legea nr. 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Astfel, CAS informează că în anul 2020 au fost eliberate, către persoanele îndreptăţite, 4.352 de carduri europene. Potrivit sursei citate, pe parcursul anului trecut, prin aplicarea regulamentelor Uniunii Europene CEE nr. 1408/71 şi nr. 574/72, CAS Suceava a eliberat, la cererea asiguraţilor sau a instituţiilor competente din statele membre UE, 1.946 de formulare europene.

Pe de altă parte, în 2020, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a eliberat 24 formulare E 112 (S2), prin care pacienţii suceveni au beneficiat de tratamente în străinătate, aceştia adresându-se unor unităţi sanitare din Italia, Belgia, Franţa şi Germania. Respectivele formulare au fost acordate pentru pacienţi cu afecţiuni pediatrice, oftalmologice, oncologice şi ale sistemului circulator, majoritatea beneficiarilor de formulare S2 având vârste cuprinse între 0 şi 18 ani.

„În cazul decontării serviciilor medicale obţinute în statele UE de către asiguraţii români beneficiari de card european, de certificat provizoriu de înlocuire pentru cardul european sau de formulare europene E 106, E 121 şi E 112, în anul 2020 Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a decontat 2.320 de solicitări” se evidenţiază în informarea instituţiei.

Suma decontată pentru serviciile medicale de care au beneficiat asiguraţii români în statele Uniunii Europene, conform acestor solicitări, a fost de 16,22 milioane de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI