Astăzi, la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava

Slujbă de pomenire a victimelor SARS-CoV-2 şi a ÎPS Pimen, la împlinirea a 30 de ani de la înscăunarea ca arhiereu

Foto: TrinitasTV

> Până ieri, 1.043 de suceveni au decedat ca urmare a infecţiei cu coronavirus

 La un an de la debutul perioadei pandemice, în paraclisul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Calinic, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, se vor săvârşi, astăzi, începând cu ora 7, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie şi o slujbă de pomenire pentru sufletele victimelor SARS-CoV-2, Suceava fiind unul dintre judeţele cele mai afectate, a anunţat ieri Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

„Cu acest prilej va fi pomenit şi vrednicul Părinte Arhiepiscop Pimen, care la data de 3 martie 1991 a fost instalat ca Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, în urma deciziei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 24 ianuarie 1991.”

Alături de preoţi slujitori de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, la slujbă vor participa pr. Alexandru-Flavian Sava, consilier al Sectorului Comunicare, Media şi Relaţii Publice, pr. Constantin Oprea, consilier al Sectorului Cultural, arhid. Vasile M. Demciuc, consilier al Sectorului Monumente, Patrimoniu şi Arhitectură Bisericească, şi pr. Emil Bărboşelu, directorul Departamentului Cimitire, Monumente şi Servicii Funerare din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

ÎPS Pimen Suceveanul a trecut la cele veşnice în data de 20 mai 2020 la Institutul „Matei Balş” din Capitală, unde fusese internat cu infecţie cu SARS-CoV-2.

Până marţi, 2 martie, 1.043 de suceveni au murit ca urmare  a infecţiei cu SARS-CoV-2. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: