O surpriză plăcută pentru voleiul sucevean

> Profesorul Macedon Gheorghiţă a primit calificarea de antrenor emerit

Voleiul feminin sucevean se poate lăuda cu lansarea în sportul de mare performanţă a mai multor jucătoare. Majoritatea sportivelor care au ajuns să joace în lotul naţional al României de-a lungul anilor sau la echipe de top din România au fost lansate de profesorul Macedon Gheorghiţă. Ca o confirmare a meritelor profesorului, el a primit de curând calificarea de antrenor emerit.

De aproape cinci decenii, profesorul Macedon Gheorghiţă este în slujba sportului sucevean, timp de 8 ani de zile fiind directorul Clubului Sportiv Şcolar Suceava, care apoi s-a transformat în LPS Suceava.

„Am făcut cu plăcere volei şi pot să spun că, la un moment dat, în lotul naţional al României am avut 9 jucătoare. De la Suceava au plecat Dana Mincă şi Alida Marcovici la Dinamo Romprest Bucureşti, Mihaela Herlea, Mihaela Truţă la Ştiinţa Bacău şi Raluca Purice la CSM Bucureşti. Mândria mea o reprezintă faptul că, după ani de muncă, din lotul naţional al României au făcut parte şi Irina Andreica, fiica unei foste mari jucătoare a României, Speranţa Găman Andreica, şi Diana Macovei”, a spus profesorul Macedon Gheorghiţă cu ani în urmă.

Calificarea de antrenor emerit vine după ani de dedicare şi muncă, şi răbdare cu cei tineri. Este cunoscut faptul că Suceava a avut de-a lungul anilor doar echipă de volei masculin, deşi au fost încercări de promovare şi a voleiului feminin.

Îl felicităm pe domnul profesor Macedon Gheorghiţă şi-i dorim sănătate şi succes în activitatea sa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: