Deputatul PSD George Şoldan acuză:

Judeţul Suceava este abandonat de Guvernul Cîţu

> Amendamentele PSD Suceava la buget au fost respinse pe bandă rulantă, deşi vizau problemele locuitorilor judeţului

Deputatul PSD de Suceava George Şoldan a acuzat, ieri, Guvernul condus de Florin Cîţu că nu a asigurat finanţare pentru mai multe investiţii necesare locuitorilor judeţului, precizând că amendamentele la Legea bugetului depuse de grupul de parlamentari PSD Suceava au fost respinse.

„Săptămâna trecută, liderul PNL, Ludovic Orban, susţinea: «Am luat decizia, în unanimitate, de a susţine bugetul în forma adoptată de guvern». Ce a vrut să ne spună şeful liberalilor prin această declaraţie? Că prin bugetul propus, coaliţia de guvernare consfinţeşte austeritatea! Cu alte cuvinte, i-a obligat pe propriii colegi să susţină ingineria contabilicească a lui Cîţu, un buget care împarte România între bogaţi şi săraci, un buget care pierde din vedere partea socială a României” a spus Şoldan.

El a menţionat că, alături de colegii din PSD, a depus 3000 de amendamente la proiectul legii bugetului de stat, gândindu-se la fiecare comunitate în parte, „să oferim siguranţa unui trai mai bun, în această perioadă în care locurile de muncă sunt tot mai nesigure, iar criza economică bate puternic la porţile României”.

„Astăzi, guvernul se uită într-o direcţie total greşită şi încearcă să convingă că, prin tăieri şi austeritate, va reuşi să salveze economia României, economie care astăzi este doar un pacient aflat la terapie intensivă, în timp ce salariatul român se uită neputincios la haosul cu care este guvernată România de această coaliţie” a adăugat deputatul sucevean.

El a explicat că, fără amendamentele PSD, acest buget este incomplet şi îi lipseşte aplecarea spre om. „Într-un an în care ar fi fost obligatoriu să avem un buget al solidarităţii, un buget de sprijin al economiei româneşti, al antreprenorilor, al turismului, guvernul de dreapta este aplecat doar spre tăieri şi reduceri. Se pare că cititul, despre care vorbeşte primul-ministru, zăpăceşte. Bugetul României, în loc să inducă o stare de echilibru economic şi social, va produce efecte de instabilitate politică” a menţionat Şoldan.

El a dat ca exemplu judeţul Suceava, guvernat de liberali, care a trecut prin cea mai puternică criză sanitară şi care astăzi este abandonat de Guvernul Cîţu.

„Amendamentele depuse de echipa de parlamentari ai PSD Suceava, care vizează investiţii în Infrastructură, Sănătate şi Educaţie, au fost respinse pe bandă rulantă. Aceste amendamente nu sunt despre PNL sau despre PSD, ci despre oamenii din Suceava, care aşteaptă să aibă drumuri deschise spre Bucureşti” a explicat parlamentarul.

Astfel, au fost respinse amendamente privind realizarea centurilor ocolitoare pentru Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, centura Fălticeni – cheltuieli pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, fezabilitate, spitalul din Fălticeni – dotarea cu echipamente şi asigurarea de bunuri necesare pentru tratarea pacienţilor, cofinanţarea proiectului european de înfiinţare a sistemului de alimentare cu apă şi a sistemului de canalizare în comună şi staţie de epurare, precum şi dotarea căminului cultural din comuna Grămeşti, sprijin pentru cofinanţarea proiectului european de înfiinţare a sistemului de canalizare şi a staţiei de epurare în localitate în comuna Iaslovăţ, extinderea reţelei de apă şi canalizare în satele Căsoi, Teşna şi în zona haltei CFR din satul Poiana Stampei, comuna Poiana Stampei, înfiinţarea reţelei de canalizare în oraşul Cajvana, susţinerea sistemului educaţional şi a elevilor din judeţ, pentru a participa la cursuri din programul „Şcoala după Şcoală”, susţinere pentru şcolile din judeţ, în actualul context epidemiologic, racordarea la apă curentă şi la canalizare.

„Aceste obiective sunt priorităţi pentru suceveni. Prin respingerea amendamentelor PSD, guvernul garantează subdezvoltarea. În faţa unui astfel de mod de a guverna ţara, nu ne rămâne decât să ne rugăm la Dumnezeu să ne păzească de lucruri mai rele. Coaliţia de guvernare le spune sucevenilor: «Căutaţi salvare peste hotare!»” a transmis Şoldan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: