Foloase necuvenite de 60.000 de lei la primăriile din judeţ

> Camera de Conturi a constat un prejudiciu de 5 milioane de lei cauzat bugetelor locale, recuperată operativ fiind suma de 770.000 de lei

Camera de Conturi Suceava a avut, în 2019, 44 de acţiuni de audit financiar asupra conturilor de execuţie bugetară, acestea fiind executate la 41 de ordonatori principali de credite ai bugetelor locale, respectiv la Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Municipiului Suceava, dar şi la cele din alte două municipii, 6 oraşe 31 şi comune.

„Pentru realizarea acţiunilor de audit financiar, de conformitate şi audit al performanţei, efectuate în anul 2019, au fost supuse verificării 115 entităţi publice de interes local, inclusiv ordonatori terţiari de credite finanţaţi din bugetul local, din totalul de 370 entităţi existente în aria de competenţă” se subliniază în raportul privind finanţele publice locale al Camerei de Conturi Suceava.

Potrivit sursei citate, ponderea entităţilor verificate în totalul celor existente la nivelul judeţului Suceava este de 31,4% – auditaţi fiind 36,5% din ordonatorii principali de credite, 30% din ordonatorii terţiari de credite de subordonare locală şi 11,1% din totalul societăţilor comerciale cu capital integral sau majoritar ale unităţilor administrativ-teritoriale – aceasta realizându-se sub imperativul verificării lor „cel puţin odată la 3 ani”.

Ca urmare a acţiunilor de control sau de audit desfăşurate de lucrătorii specializaţi ai Camerei de Conturi Suceava, valoarea estimată a abaterilor de la legalitate şi regularitate depistate se ridică la 205,374 de milioane de lei. Abaterile respective au condus la atragerea de venituri suplimentare cuvenite bugetelor locale de 15,75 de milioane de lei. Pe de altă parte, prin eludarea prevederilor legale, bugetele unităţilor administrativ-teritoriale au fost prejudiciate cu 5,04 de milioane de lei, 60.000 de lei reprezentând foloase necuvenite, suma recuperată operativ fiind de 707.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: