Senatorul PSD Ioan Stan:

„Coaliţia Austerităţii” a abandonat proiectele „fluturate” în campania electorală

> Potrivit liderului PSD Suceava, nu se alocă bani pentru şosele de centură la Vatra Dornei, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc sau pentru spitalele de copii şi de boli infecţioase din Suceava

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, ieri, că PSD se vede nevoit să denunţe abuzul inimaginabil al Guvernului Cîţu şi al Coaliţiei Dreptei de a refuza orice amendament la buget care ar mai fi adus o minimă echitate şi o împărţire justă a banilor.

„Din păcate, proiecte vitale pentru comunităţi – şi aici ne referim la apă, canal, gaze, asfalt, şcoli, grădiniţe, dispensare şi multe altele – sunt compromise de un guvern orb şi surd la nevoile reale ale oamenilor” a spus Ioan Stan.

Senatorul sucevean a arătat că, mai mult, Guvernul Cîţu a inventat un „mecanism abject”, „ce frizează penalul”, făcând referire la anexa 7.03 la bugetul statului, pe baza căreia actuala putere împarte bani fără niciun criteriu, doar după bunul plac, acesta fiind o premieră absolută în politizarea fondurilor bugetare.

„Practic, cu ajutorul acestei anexe, se alocă bani discreţionar către primarii şi preşedinţii de CJ ai celor trei partide din Coaliţia Austerităţii, această abordare reprezentând un veritabil act de legalizare a mitei electorale” a spus senatorul sucevean.

Ioan Stan a atras atenţia că, în fapt, Florin Cîţu şi „Coaliţia Austerităţii” aplică o pedeapsă nedreaptă cetăţenilor care nu au votat aceste partide la ultimele alegeri.

„Or noi ştim că nevoia de investiţii este la fel de mare şi în comunităţile care n-au votat PNL, USR sau UDMR, drept pentru care PSD contestă vehement împărţirea banilor pe criterii politice. De asemenea, semnalăm că actuala putere a respins şi amendamentele noastre cu privire la creşterea alocaţiilor şi menţinerea voucherelor de vacanţă pentru bugetari, dovedind un dispreţ total faţă de copiii românilor, faţă de angajaţii sistemului public şi nu în ultimul rând faţă de industria HoReCa” a spus Ioan Stan.

În ceea ce priveşte judeţul Suceava, el a atras atenţia că în buget nu se mai face referire la niciunul dintre marile proiecte care ni se „fluturau” prin faţa ochilor în campania electorală.

„Nu sunt prinşi bani pentru centurile ocolitoare de la Vatra Dornei, Câmpulung sau Fălticeni. Brusc, aceste investiţii au fost abandonate, deşi erau mult clamate atunci când subiectul lor era sursă de voturi. Nu se pomeneşte nimic în bugetul pentru 2021 despre aeroportul de la Floreni, nici de cele două spitale (de copii şi de boli infecţioase) care erau ca şi gata în campania electorală. De asemenea, nu ştim dacă vă vine să credeţi, dar nu s-a alocat niciun ban pentru tabăra internaţională de la Bucşoaia, nici pentru tunelurile din munţi promise” a spus senatorul.

El este convins că manipularea celor aflaţi la putere va continua, iar alegătorilor li se va spune că proiectele amintite vor fi făcute prin banii europeni pe care îi vor atrage prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, amintind că acest program a fost respins de Comisia Europeană „de bine ce a fost realizat”. Potrivit lui Stan, „la fel se va întâmpla şi data viitoare când îl vor prezenta autorităţilor europene”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: