Poliţia Judeţeană Suceava

Amplă campanie de prevenire a delincvenţei juvenile în şcolile din judeţ

> Violenţa în şcoală este o extensie a violenţei produse în societate, transmite IPJ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, prin Biroul Siguranţă Şcolară, desfăşoară, începând cu data de 1 martie a.c., pentru o perioadă de două luni, campania „Delincvenţa juvenilă – între responsabilitate şi decizie”.

Potrivit IPJ Suceava, violenţa şcolară – ca o componentă a manifestării infracţionale juvenile – este un fenomen extrem de complex, cu o determinare multiplă: familială, societală, personală, culturală, şcolară. Ea reprezintă un factor cvasipredictor al delincvenţei juvenile.

Violenţa în şcoală, bullyingul, este o extensie a violenţei produse în societate, însă scena ei de manifestare fiind şcoala, poate conduce la consecinţe grave, alături de prejudicii, victimizare, reduce şansele elevilor de a-şi dezvolta personalitatea pe deplin.

Obiectivele campaniei sunt:

> Cunoaşterea permanentă a evoluţiei fenomenului violenţei din incinta şcolilor şi zonele adiacente acestora, a formelor de manifestare a comportamentelor antisociale ale elevilor şi identificarea categoriilor de minori aflaţi în situaţii de risc victimal sau delictual;

> Dezvoltarea colaborării cu instituţiile care au atribuţii în domeniul protecţiei copilului pentru atragerea şi implicarea elevilor în proiecte – campanii de prevenire, activităţi extraşcolare etc.;

> Consolidarea parteneriatului Familie – Şcoală – Poliţie în vederea dezvoltării unui proces educaţional antiinfracţional şi a prevenirii comportamentelor violente;

> Eficientizarea activităţii poliţiei de combatere a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor;

> Monitorizarea şi promovarea modului de respectare a legislaţiei în contextul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2.

Activităţile vor fi implementate de lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară al IPJ Suceava la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ de la nivelul judeţului, în funcţie de contextul epidemiologic specific fiecărei localităţi şi unităţi şcolare, precum şi de scenariile în care funcţionează acestea, arată sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: