313 pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

> Ieri, 101 se aflau în stare severă sau gravă a bolii

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi ieri 313 pacienţi Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 66, a anunţat marţi Prefectura, menţionând că numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 era 19.096.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 29 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 34 de persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 549 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 168 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 51 se aflau în zona tampon, iar 330 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 168 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 4 aveau forme uşoare de boală; 98 – forme medii ale bolii; 51 – forme severe; 15 – forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (4 pacienţi ventilaţi non-invaziv, iar 9 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, marţi, de 344 paturi libere, dintre care 69 pentru pacienţi Covid-19, 202 în sectorul non-Covid şi 73 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 3 paturi pentru pacienţi Covid; erau 18 ventilatoare libere, dintre care 5 pentru pacienţii Covid-19 şi 13 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 55 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (5 cu forme uşoare, 37 cu forme medii de boală, 12 cu forme grave şi un pacient cu formă critică a bolii), 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 29 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid era internat un pacient, un loc fiind disponibil.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 22 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 9 având forme medii de boală şi 13 forme grave. O persoană era suspectă de infecţie cu noul coronavirus. Erau libere 13 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 20 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (11 cu forme medii şi 9 cu forme grave) şi 7 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 7 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 31 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (6 cu forme uşoare, iar 25 prezentând forme medii de boală) şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 13 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 17 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (9 cu forme uşoare şi 8 persoane cu forme medii), fiind libere 8 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 139 de locuri pentru bolnavi Covid şi 102 locuri pentru zona tampon.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: