În cadrul unui proiect desfăşurat de Fundaţia „Te Aud România” şi DGASPC Suceava

20 de tineri din medii defavorizate vor primi calculatoare

Fundaţia „Te Aud România” şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava derulează proiectul „O şansă pentru fiecare”, un proiect educaţional cu ajutorul căruia tinerii din medii defavorizate vor fi echipaţi cu calculatoare necesare pentru studiu în perioada pandemiei.

Potrivit reprezentanţilor fundaţiei, odată cu epidemia de coronavirus a ieşit la iveală şi imensa disparitate tehnologică în rândul copiilor şi tinerilor din medii dezavantajate. Lipsa echipamentelor IT a devenit un impediment major pentru participarea la şcoala online, iar din categoria celor afectaţi de această situaţie fac parte şi copiii din sistemul de protecţie socială. Evoluţia problematicii protecţiei copilului generează riscuri la nivel macroeconomic. Principala şi poate cea mai de bază nevoie a copiilor la momentul de faţă o reprezintă tocmai lipsa acestor dispozitive electronice de bază pentru a le facilita accesul la educaţie.

Astfel, proiectul „O şansă pentru fiecare” îşi propune să echipeze 20 de copii şi tineri care beneficiază de măsura plasamentului la asistenţi maternali profesionişti sau plasament la rude/persoane fără grad de rudenie cu calculatoare, pentru a le facilita accesul la educaţia online, în contextul vremurilor pe care le parcurgem împreună.

„Pentru copiii şi tinerii din cadrul sistemului de protecţie, primăvara vine cu acest proiect educaţional generos derulat de Fundaţia «Te Aud România» în colaborare cu instituţia noastră. Ne bucurăm că acest proiect a fost câştigător, venind astfel în sprijinul copiilor şi tinerilor din cadrul sistemului de protecţie, care vor avea acces mai uşor la cursurile online, şi mulţumim, pe această cale, doamnei Gabriela Popescu, preşedinte, membrilor fundaţiei precum şi tuturor voluntarilor care ne sunt mereu aproape. Prietenia, voluntariatul, altruismul, empatia şi dragostea pentru semeni, sunt cele mai frumoase daruri, care sunt de nepreţuit pentru beneficiarii sistemului de protecţie, de aceea în numele lor vă mulţumim şi vă dorim să vă bucuraţi de o primăvară caldă, cu multă iubire şi oameni dragi aproape!” a transmis Nadia Creţuleac, directorul executiv al DGASPC Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: