Într-o singură săptămână

18 persoane au ajuns în arestul Poliţiei Suceava

În perioada 20 – 26 februarie, poliţiştii suceveni au reţinut 18 persoane cercetate în dosare privind fapte de furt, tâlhărie, infracţiuni la viaţa sexuală, la regimul rutier, fapte cu violenţă sau distrugeri.

În data de 26 februarie, au fost reţinuţi doi bărbaţi din cătunul Vuliva, de pe raza comunei Frătăuţii Noi. Ei sunt cercetaţi penal pentru furt calificat, poliţiştii găsind probe că cei doi ar fi autorii mai multor furturi.

Alţi doi bărbaţi au fost reţinuţi după ce au tâlhărit o bătrână din Pârteştii de Jos.

Tot pentru furt au fost reţinuţi trei tineri din Şcheia, bănuiţi că au comis furtul dintr-o baracă situată pe Calea Unirii din Suceava.

Încă un bărbat a fost reţinut, în data de 24 februarie, după ce a distrus maşina socrului său şi a ameninţat că dă foc la locuinţă. Bărbatul a venit la casa socrilor pentru că dorea să-şi ia fiica minoră, însă din cauza comportamentului a fost reţinut şi este cercetat penal.

În aceeaşi zi, a fost reţinut şi un bărbat de 64 ani din Fălticeni, pentru că a condus băut în data de 18 februarie.

Tot pe 24 februarie, un bărbat din satul Mihoveni a fost reţinut pentru 24 ore, fiind bănuit că a provocat un incendiu în localitatea menţionată. Focul a fost plasat la oblonul din lemn de pe un perete exterior al grajdului unei gospodării. Incendiul s-a stins de la sine, fără intervenţia vreunei persoane, producând pagube minore.

Un caz similar a avut loc în satul Dumbrava, comuna Cornu Luncii. O locuinţă a fost incendiată intenţionat de un tânăr de 28 ani (fiul proprietarului), care a fost reţinut.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a confirmat ordonanţa prin care s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat din comuna Moara, sub aspectul săvârşirii infracţiunii „tentativă la tâlhărie calificată”. El a fost reţinut în data de 25 februarie.

Poliţiştii suceveni au inclus în listă şi cazul de la Fălticeni, unde un tânăr de 20 de ani a tâlhărit o persoană prezentându-se drept poliţist.

Au ajuns în arest şi doi bărbaţi cercetaţi pentru “ înşelăciune” şi “ tentativă la infracţiunea de înşelăciune”.

În dimineaţa zilei de 22.02.2021, două echipe, formate din lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cadre SAS, au efectuat în cadrul dosarului penal două percheziţii la domiciliile celor doi, situate pe raza municipiului Bucureşti şi, respectiv, a municipiului Craiova, fiind identificate şi ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, cartele SIM, stickuri de memorie. Au mai fost ridicate suma de 2.050 lei şi suma de 450 euro. Totodată au fost emise două mandate de aducere, un bărbat fiind condus la sediul IPJ Suceava şi, ulterior, după audierea acestuia, s-a dispus reţinerea suspectului, de 41 de ani, pentru o durată de 24 ore.

 Un caz grav s-a produs la Gura Humorului, unde un localnic de 32 ani a fost reţinut după ce a încercat să violeze o femeie de 53 ani. El este cercetat pentru „viol” şi „furt calificat”.

În arest a ajuns şi un sucevean care a dat muzica tare în toiul nopţii. El s-a „contrat” şi a devenit agresiv cu echipajul care i-a solicitat să respecte liniştea vecinilor. Bărbatul este cercetat pentru ultraj.

Un alt sucevean a ajuns în arest după ce ar fi ameninţat şi lovit locatari ai unui bloc de pe strada Aleea Dumbrăvii.

În acest context, IPJ Suceava atrage încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că poliţiştii vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, „comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate”.

„Îi atenţionăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate maximă orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale” arată Poliţia Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: