Potrivit deputatului PNL Ioan Balan

Schimbările din instituţiile descentralizate se vor face doar dacă situaţia o va impune

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a declarat recent la News Bucovina că eventuale înlocuiri de conduceri la instituţiile descentralizate din judeţul Suceava se vor face doar prin concurs şi dacă postul este vacantat ca urmare a unor evaluări sau a unor restructurări realizate de ministerele de resort.

Ar fi bine ca guvernul să vină cu echipa sa până la nivel de judeţ

Ioan Balan a spus că opinia sa este că şefii instituţiilor decocentrate ar trebui să fie pe mandat guvernamental.

„Când vine guvernul, vine cu echipa lui până la nivel de judeţ” a spus deputatul liberal.

El consideră că ar trebui procedat la fel ca şi în situaţia prefecţilor şi subprefecţilor, care acum sunt asumaţi politic.

„De ce spun asta? Pentru că nu vom mai avea situaţiile acestea stânjenitoare în care PSD chema la rând nu ştiu câţi directori. Ce presiuni au fost puse pe ei ca să-şi dea demisia, pentru că nu puteau fi demişi pentru că trebuia pusă în funcţie camarila pesedistă” a explicat Ioan Balan.

El a subliniat că actuala guvernare nu va acţiona în acest fel.

„Noi nu suntem în situaţia de a face lucrurile în felul acesta, dar dacă ministerele de resort vor avea programe de restructurări, de evaluări şi situaţia o va impune, pe bază de concurs lucrurile acestea se vor întâmpla” a spus Ioan Balan.

El a argumentat că se impune ca şefii de instituţii deconcentrate să fie pe mandat guvernamental, pentru că se ajunge în situaţii hilare când şeful instituţiei, fiind de la un partid opozant, critică politicile pe care trebuie să le aplice.

„Aceşti oameni trebuie să pună în practică politica guvernamentală. Vă amintiţi că am avut candidaţi, şefi de servicii deconcentrate, care tocmai criticau guvernul pentru măsurile pe care le luau” a spus Ioan Balan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: