În primele două luni din 2021

Poliţiştii suceveni au confiscat peste 1200 mc material lemnos

De la începutul anului, poliţiştii suceveni au intensificat activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor silvice, fiind confiscaţi deja până la această dată, în urma acţiunilor pe care le-au avut în teren, peste 1200 mc material lemnos, în valoare de circa 200.000 lei.

Aflăm că în cazurile prevăzute de lege s-a procedat şi la indisponibilizarea vehiculelor utilizate pentru transport, iar în situaţiile de încălcări ale legislaţiei penale au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori, dar şi infracţiuni asociate (falsuri, uz de fals, abuz în serviciu etc.), cercetările fiind efectuate sub coordonarea unităţilor de parchet.

Poliţia Judeţeană Suceava arată că „prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare, dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos”.

Astfel, săptămânal sunt orgnizate activităţi în sistem integrat cu participarea poliţiştilor din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, a poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu participarea poliţiştilor rutieri, dar şi din cadrul subunităţilor de la nivel judeţean. La acţiuni sunt cooptaţi, de asemenea, jandarmi, dar şi specialiştii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava.

În perioada 19.02-26.02.2021, conform planului de acţiune „Scutul Pădurii”, poliţiştii din cadrul IPJ Suceava, sub coordonarea SOP – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, au acţionat în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. Au fost efectuate 55 de controale pe drumurile publice, dar şi şapte controale în fondul forestier şi la unităţi de debitare şi prelucrare de material lemnos.

În cadrul controalelor a fost constatată o infracţiune la Legea nr. 46/2008 şi au fost aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 35.880 lei, toate la acte normative care reglementează regimul silvic. Au fost confiscaţi  271,94 mc material lemnos, în valoare de  49.220 lei.

La acţiuni au participat 61 de poliţişti, 4 lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi 3 specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Suceava.

Poliţiştii suceveni atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare, în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: