Pandemia de Covid-19

Impact considerabil asupra accesului bolnavilor la servicii medicale

> Numărul internărilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava „s-a prăbuşit dramatic din aprilie 2020, când s-au înregistrat cu 70% mai puţine spitalizări”

Pe durata anului 2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost înregistrate 29.674 de cazuri de spitalizare continuă, se precizează într-o informare a unităţii.  Astfel, anul trecut, SJU a făcut faţă la 16.077 de cazuri de spitalizare de zi şi 85.634 de cazuri de pacienţi trataţi în ambulatoriul clinic şi în ambulatoriul de specialitate. La acestea se adaugă, conform sursei, încă 57.836 de cazuri care au fost rezolvate prin prezentarea pacienţilor în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU).

„În anul 2020, pandemia Covid-19 a avut un impact considerabil asupra accesului bolnavilor la servicii medicale şi asupra calităţii acestor servicii. Efectul a dus la deteriorarea stării de sănătate a bolnavilor, cât şi la creşterea presiunii asupra unui sistem medical deja suprasolicitat” se reliefează în informarea citată, în care se subliniază că numărul internărilor în spitalul sucevean s-a prăbuşit dramatic începând cu aprilie 2020, când s-au înregistrat cu 70% mai puţine spitalizări şi consultaţii în ambulatoriu decât în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava  are o capacitate hotelieră de 1.200 de paturi şi este acreditat în categoria I, îndeplinind 96,35% din cerinţele specifice şi indicatorii de calitate. În unitatea spitalicească judeţeană de urgenţă din municipiul Suceava, serviciile medicale sunt oferite în 24 de secţii şi cinci compartimente distincte. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: