Deputatul de Suceava Vlad Popescu:

Guvernanţii au interes zero faţă de cetăţenii acestei ţări

> Acesta este şi motivul pentru care românii nu îi doreau la Palatul Victoria, spune parlamentarul PPU-SL

Deputatul de Vlad Popescu, parlamentar PPU-SL afiliat grupului PSD, a condamnat, miercuri, măsurile de austeritate anunţate de guvernul condus de Florin Cîţu.

Potrivit lui, tăierile şi reducerile de salarii şi pensii vor afecta şi mai mult traiul românilor, care şi aşa au de suferit din cauza pandemiei de Covid-19.

El spus că, mai mult, actualul executiv ignoră copiii acestei ţări şi în proiectul de buget pe 2021 nu include şi tranşa de la 1 septembrie pentru majorarea alocaţiilor.

„Este inadmisibil acest comportament al guvernanţilor. Măsurile anunţate şi proiectul de buget pe anul 2021 reflectă exact interesul lor faţă de oameni, faţă de cetăţenii acestei ţări; mai exact, interes zero. Acesta este şi motivul pentru care românii nu i-au votat, motivul pentru care cetăţenii ţării nu îi doreau la Palatul Victoria. A fost nevoie de o alianţă între trei partide pentru a reuşi, chinuit ce-i drept, să ajungă la guvernare. Iar acum se întâmplă exact lucrurile de care românii se temeau: tăieri, reduceri şi îngheţări de salarii, pensii şi alocaţii” a spus Popescu.

Fără investiţii în copii, România nu are viitor

El a adăugat că guvernului condus de Florin Cîţu nu îi pasă nici de copiii din România şi că premierul şi miniştrii nu vor ca aceştia să aibă o alocaţie decentă.

„Deşi PNL se angajase înainte de campanie că va majora de două ori pe an alocaţiile pentru a se ajunge la dublarea adoptată anterior de PSD, după alegeri, PNL şi USR anulează două tranşe din cele cinci, urmând ca abia la 1 iulie 2022 să se sară direct la valorile finale pe care le stabilise iniţial PSD. Asta în condiţiile în care copiii românilor au cea mai mică alocaţie din Uniunea Europeană” a spus parlamentarul.

El consideră că Guvernul nu înţelege sau nu vrea să înţeleagă că  fără investiţii în copii România nu are viitor.

„Nu te poţi aştepta să dezvolţi o ţară, să ai speranţa unui viitor mai bun, atât timp cât nu le oferi copiilor un trai decent, o alocaţie pe măsura celor acordate în celelalte state din Uniunea Europeană. Condamn ferm această decizie a Guvernului de a nu majora alocaţiile aşa cum este prevăzut în lege, pentru că, mai presus de toate, sunt tată şi ştiu că fără suport şi ajutor, nu putem vorbi de o dezvoltare armonioasă a copiilor noştri şi, în acelaşi timp, o dezvoltare a ţării” a conchis Vlad Popescu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: