Duminica, ziua violenţelor în familie…

Ca şi în alte recente duminici, în ziua de 28 februarie au fost înregistrate mai multe cazuri de violenţă în familii din judeţ.

În toate cele patru cazuri, de suferit au avut femeile, de pe urma soţilor/concubinilor agresivi şi, în unele cazuri, băuţi.

O femeie de 23 de ani, din Valea Moldovei, a fost bătută de soţul (28 ani) băut. Femeia a sesizat Poliţia privind agresiunea, însă a refuzat îngrijirile medicale. Mai mult, ea a refuzat emiterea unui ordin de protecţie provizoriu. Astfel, în cazul său a fost întocmit un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii privind violenţa în familie.

Un alt caz s-a produs în localitatea Găineşti, unde o femeie de 33 de ani a fost agresată de concubin, cei doi având împreună un copil de o lună. Agresiunea s-a produs din cauza unor discuţii în contradictoriu. Şi de această dată femeia a refuzat îngrijirile medicale, însă bărbatul s-a ales cu dosar penal.

O femeie de 37 de ani, din Rădăuţi, a fost ameninţată cu acte de violenţă de soţul său (39 ani). Bărbatul, fiind sub influenţa alcoolului, a venit de mai multe ori la locul de muncă al soţiei, ameninţând-o. La rândul său, ea a mers la Poliţie, unde a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, fiind întocmit şi dosar penal, pentru ameninţare.

Tot pe fundalul consumului de alcool, un bărbat de 43 de ani, din Ipoteşti, a făcut scandal la domiciliu, unde erau prezenţi soţia, copiii şi cumnata lui. Bărbatul a spart cu pumnul geamul de la uşa de acces şi a proferat injurii şi cuvinte jignitoare la adresa femeilor, după care a plecat. În prezent, el e cercetat penal pentru „distrugere” şi „violare de domiciliu”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: