Acţiune la nivel naţional pentru protejarea pădurilor

Poliţiştii au confiscat aproape 1.200 mc de lemn şi au aplicat amenzi de peste 360.000 lei într-o singură săptămână

Săptămâna trecută, poliţişti din toată ţara au efectuat peste 1.000 de controale şi au confiscat peste 1.144 de metri cubi de lemn, în valoare de 343.440 de lei, în cadrul unor acţiuni pentru protejarea fondului forestier, a informat vineri Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, în perioada 19 – 25 februarie a.c., poliţiştii au desfăşurat 1.021 de controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos.  Au fost vizate 244 de obiective: exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice. Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 324 de dosare penale, în care sunt cercetate 126 de persoane şi, de asemenea, au fost aplicate 230 de amenzi în valoare de 368.000 de lei.

Sursa citată precizează că au fost înregistrate 41 de apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 14 dintre ele confirmându-se. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: