A început nebunia: rinocerii, Şoşoacă şi cultul personalităţii

„Apărătorii” democraţiei şi ai libertăţilor cucerite cu 1.116 morţi şi 4.089 de răniţi în decembrie 1989 se fac a nu vedea ticăloşirea unor forţe politice reacţionare şi a presei aferente: „rinocerii” presei fac presiuni pentru ridicarea pe soclul de măreţ lider al Opoziţiei a Dianei Ivanovici-Şoşoacă, aleasă senator pe listele AUR, o adunătură de curente politice şi outsideri intrată în Parlament prin păcălirea  electoratului.

Au reînceput odele şi omagiile dedicate „celei mai iubite fiice” a poporului român, noua eroină a spaţiului carpato-danubiano-pontic: „După ce şi-a pus la butonieră, de o parte şi de alta, biserica şi organele de ordine publică, a strivit apoi cu tocul ca pe un gîndac guvernul României”, „Şoşoacă (a pus) tot guvernul României cu botul pe labe, într-o zi de duminică”, „Şoşoacă e un fenomen politic care nu mai poate fi nici ignorat, nici tratat cu suveranul dispreţ intelectual… De-ar fi măcar jumătate din români ca ea…”, „Şoşoacă a dat… o lecţie de politică activă întregii clase politice din România”, e „omul care înţelege păsurile şi ofurile oamenilor”, iar corul public… rosteşte deja… cu evlavie: „uite-o pe Şoşoacă…”. „E ea însăşi, cu dezinvoltură, total dezinhibată sub reflectoare, pe scena politicii româneşti”, „Şoşoacă s-a apucat să oblojească, cum ştia ea mai bine, o ţară bolnavă, săracă şi tristă”, „îndeplineşte o misiune de salvare a Patriei, dată ei de Dumnezeu”, „Şoşoacă e scăldată de faldurile unui tricolor, purtat de cineva în faţa ei, are pe cap şi la gât o năframă tot în culorile tricolorului”, „Şoşoacă, la braţ cu Biserica şi fără mască, a mai repurtat o victorie” „în marşul ei spre Cotroceni, cu crucea într-o mână şi tricolorul în cealaltă” (Mediafax, Pe-surse…). Curată apoteoză a prostituării jurnalismului, dragi cititori!

„Eu sunt doamna senator Şoşoacă!” se prezintă ea însăşi plină de sine şi „o dată dacă spun ‘Ieşiţi în stradă’, aia se va întâmpla”. În credinţa ei că toţi ceilalţi, inclusiv politicienii, sunt proşti, puturoşi, corupţi, neputincioşi şi duşmanii României, numai ea, „unsa lui Dumnezeu”, fiind capabilă să-şi mântuiască Ţara, s-a dus în Valea Jiului la minerii lui Miron Cozma, alt voievod ambetat de putere şi de el însuşi, care, pe urmele lui Tudor Vladimirescu, se pornise în fruntea oştirii ortacilor spre Bucureşti ca să-l scoată de barbă din bârlogul său de la Cotroceni pe preşedintele Emil Constantinescu.

Ce a căutat „distinsa” Şoşoacă la sediul Complexului Energetic Hunedoara, unde se mai aflau câteva zeci de mineri după ce guvernul le rezolvase problema salariilor restante? Ce au căutat ceilalţi lideri PSD şi AUR care s-au pozat cu minerii pe trepte? Ca orice pescuitori în ape tulburi, cu atât mai mult cu cât conflictul de muncă încetase, au venit să pună la cale de-o nouă răzmeriţă şi-o mineriadă, ameninţându-i pe guvernanţi cu acestea precum interlopii clanurilor mafiote. Pentru că la fel s-a întâmplat de fiecare dată după ce urmaşii lui Iliescu-Brucan-Dan Iosif au pierdut alegerile: au scos lumea în stradă şi şi-au pus membrii şi simpatizanţii să se răscoale. Aşa a funcţionat întotdeauna „social-democraţia” lor.

„Distinsa” Şoşoacă declară că este susţinută de poporul român şi de PSD să ajungă preşedinte al României, de aceea se şi comportă ca atare. Se bagă peste tot şi caută cu lumânarea sămânţă de scandal, iar ţipetele ei isterice sparg difuzoarele televiziunilor, acoperind vocile oamenilor educaţi, care se retrag jenaţi din calea impetuozităţii sale. Nu îi este ruşine, stă rău cu modestia şi buna-cuviinţă, nu simte ridicolul când declară că reprezintă parlamentul şi poporul fără să o fi mandatat nimeni, calitate închipuită din care îi trage la răspundere pe reprezentanţii, şefii instituţiilor şi-i beşteleşte, îi ocărăşte ca pe maidan.

Simţind în vene clocotul puterii absolute, „distinsa” Diana Ivanovici-Şoşoacă şi-a început marşul triumfal spre Cotroceni, iar autorii de ode şi omagii, linguşitorii cei mai ticăloşi din presa românească deja şi-au şlefuit şi probat condeiul şi limba. La fel au făcut şi predecesorii lor în cei 45 ani de teroare comunistă şi ceauşistă şi nu ştiu de ce nu putem învăţa nimic din istorie.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Un comentariu

  1. Vai de tara noastra cu asemenea politicieni!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: