318 bolnavi cu Covid-19 în spitalele din judeţ

> 96 dintre ei erau ieri în stare severă sau gravă a bolii > La Suceava, niciun pat disponibil la ATI pentru noi pacienţi cu Covid

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi ieri 318 pacienţi Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 90, a anunţat luni Prefectura, menţionând că numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 de la debutul epidemiei era 19.022.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 16 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 10 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 587 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 177 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 76 se aflau în zona tampon,  iar 334 pacienţi aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 177 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 8 aveau forme uşoare de boală; 102  – forme medii; 49  – forme severe; 18 aveau forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (7 ventilaţi non-invaziv, iar 7 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, luni, de 308 paturi libere, dintre care 63 pentru pacienţi Covid-19, 197 în sectorul non-Covid şi 48 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu erau disponibile paturi pentru pacienţi Covid; erau 17 ventilatoare libere, dintre care 4 pentru pacienţii Covid-19 şi 13 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi ieri 50 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (2 cu forme uşoare, 34 prezentând forme medii, 12 cu forme grave, 2 cu forme critice), 7 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 38 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid  erau internaţi 2 pacienţi, nefiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 23 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre care 14 cu forme medii de boală şi  9 cu forme grave. Cinci persoane erau suspecte de infecţie cu noul coronavirus. Erau libere 12 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 17 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (11 cu forme medii şi 6 cu forme grave de boală), fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 32 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (7 cu forme uşoare şi 25 prezentând forme medii) şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 12 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 19 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (11 cu forme uşoare şi 8 cu forme medii), fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 141 de locuri pentru bolnavi Covid şi 66 locuri pentru zona tampon.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: