Sucevenii sunt consultaţi în vederea amenajării parcului Şipote

> Viceprimarul Lucian Harşovschi: Cei interesaţi sunt invitaţi să transmită observaţii, idei şi propuneri

Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat că a început consultarea publică privind amenajarea parcului Şipote, care a intrat în proprietatea municipalităţii.

Pe pagina Primăriei Municipiului Suceava este anunţată consultarea publică privind proiectul „Zona de agrement Parc Şipote”, în cadrul Programului Operaţional Regional 2021-2027.

„Începând de astăzi (joi, 25 februarie – n.n.), timp de 10 zile, cei interesaţi sunt invitaţi să transmită observaţii, idei şi propuneri privind proiectul «Zona de agrement Parc Şipote», la registratura primăriei, de luni până vineri sau pe adresa de e-mail: proiecte.europene@primariasv.ro” a menţionat viceprimarul.

El a spus că, ulterior, vor avea loc mai multe întâlniri cu specialişti, în care vor fi discutate soluţiile sugerate, în vederea stabilirii variantei finale, ce urmează să fie propusă pentru obţinerea finanţării din fonduri europene nerambursabile.

Lucian Harşovschi a precizat că se are în vedere realizarea de alei pietonale, piste pentru biciclişti, trotuare, amenajarea de spaţii verzi prin modelarea terenului, plantarea cu plante perene/gazonarea suprafeţelor, inclusiv plantarea de arbori şi arbuşti, crearea de facilităţi pentru recreere pe terenurile amenajate cu zone special amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii, amenajarea de alei şi foişoare, instalarea de Wi-Fi în spaţiile publice, instalarea de sisteme de supraveghere video a spaţiilor amenajate prin proiect, dotarea cu mobilier urban, respectiv bănci, coşuri de gunoi, toalete ecologice, suport parcare biciclete, dar şi modernizarea străzilor urbane care conduc în mod direct la terenul supus intervenţiei.

„Pe cele 43 de hectare de teren se vor face doar construcţii uşoare, nu va fi vorba de dezvoltări imobiliare, iar intervenţia realizată nu va putea depăşi ca suprafaţă construită 10% din suprafaţa totală a Parcului Şipote” a subliniat viceprimarul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: