Tinerii din ATOS au participat la o „Lecţie de 10″

„Lecţia de 10“  se numeşte cea mai recentă activitate la care au participat  tinerii din Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni, alături de cel care le este mereu aproape,  coordonatorul asociaţiei, pr. Justinian Cojocar.

Cei 28 de tineri, împărţiţi în două grupe, pentru a respecta regulile pandemiei,  s-au deplasat, pe 22 februarie,  la Cetatea de Scaun a Sucevei, unde au trăit o experienţă interesantă.

„Lecţia de 10“ la care au participat a avut următorul cuprins: 10 voievozi, 9 cetăţi din Moldova, 8 ctitorii, 7 dregătorii, 6 arme medievale, 5 domniţe, 4 bătălii importante, 3 atacuri asupra Cetăţii de Scaun, două ţări suzerane Moldovei medievale şi Cetatea de Scaun.

Informaţii  inedite  au  aflat despre istoria Moldovei, în general, şi a Sucevei, în special, primite de la muzeograful Paula Moroşanu,  căreia tinerii dornici de cunoaştere ţin să-i mulţumească în mod special. Mulţumiri adresează  şi Muzeului Naţional al Bucovinei, cu sprijinul căruia  acest proiect de educaţie muzeală s-a materializat şi a fost o reuşită.  (M.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: