Senatorul Ioan Stan prezintă principalele amendamente la bugetul anului 2021 susţinute de PSD

> El subliniază că în timp ce PSD vrea dezvoltare şi creşterea nivelului de trai, guvernul impune măsuri de austeritate

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a prezentat, miercuri, principalele amendamente pe care le susţin parlamentarii PSD la Legea bugetului de stat pentru anul 2021, subliniind că acestea vizează dezvoltarea şi creşterea nivelului de trai.

„Pentru PSD, bugetul pus în discuţie de Guvernul Cîţu reprezintă un adevărat motiv de îngrijorare care ameninţă direct calitatea vieţii românilor, fiind un buget al austerităţii. Prin amendamentele pe care le propunem căutăm să îndreptăm răul pe care cei de la PNL – USR-PLUS – UDMR vor să-l facă întregii societăţi româneşti” a precizat Ioan Stan.

El a menţionat că amendamentele PSD se încadrează într-un deficit aproape identic cu cel propus de Guvernul Cîţu. Diferenţa ţine de viziunea în care sunt stabilite priorităţile.

„Dacă prioritatea actualei puteri este austeritatea, prioritatea PSD-ului este dezvoltarea şi creşterea nivelului de trai al românilor. În timp ce gruparea PNL – USR-PLUS – UDMR propune intrarea României în cercul vicios al austerităţii, PSD-ul propune intrarea într-un cerc sănătos al dezvoltării” a spus senatorul social-democrat.

El a prezentat succint principalele amendamente susţinute de PSD:

> Creşterea alocaţiilor pentru copii, la nivelul stabilit iniţial de PSD în 2020;

> Construcţia de centre medicale;

>  Servicii suplimentare de sănătate în pandemie;

> Începerea investiţiilor în spitalele regionale;

>  Creşterea salariilor profesorilor la nivelul din 2022 din legea salarizării;

 > Educaţie şi cercetare: 6% din PIB (la Educaţie 5% şi la Cercetare 1%);

 > Despăgubiri pentru fermierii afectaţi de secetă;

 >  Stimularea creşterii natalităţii;

 > Programe pentru locuri de muncă bine plătite;

> Suplimentări la programele Rabla clasic, Rabla plus şi Rabla electrocasnice;

> Fabricat în România: stimularea investiţiilor mari şi retehnologizarea companiilor;

>  Start-Up Nation III şi Start-Up pentru studenţi;

>  Promovarea şi susţinerea exporturilor;

> Creşterea punctului de pensie conform legii iniţiale a pensiilor.

Doar cu tăieri nu rezolvăm nimic, ci doar adâncim criza

„Menţionăm că toate amendamentele propuse de partidul nostru au indicate inclusiv sursele de finanţare, care sunt similare în mare parte cu cele propuse şi de Consiliul fiscal, aici referindu-ne în principal la reducerea evaziunii fiscale, recuperarea arieratelor etc.” a spus Ioan Stan.

El a subliniat că amendamentele PSD nu reprezintă „pomeni”, aşa cum le numesc cei de PNL – USR-PLUS – UDMR, „în total dispreţ faţă de nevoile reale ale românilor”.

„Aceste amendamente se adresează celor care muncesc sau au muncit în România, considerând că într-o perioadă de criză în care cresc preţurile la alimente, energie, combustibil ş.a.m.d,  trebuie să existe o formă de protecţie a populaţiei. Doar cu tăieri nu rezolvăm nimic, ci doar adâncim criza în care ne bagă cu atât «profesionalism» Guvernul Cîţu” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: