Maia Sandu:

Oamenii ştiu că este nevoie de alegeri anticipate

„În actualul parlament al Republicii Moldova nu există 51 de deputaţi care să susţină lupta împotriva corupţiei. Oamenii ştiu că există o singura ieşire – alegeri anticipate”, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţional decretul prin care Natalia Gavriliţă a fost desemnată repetat pentru funcţia de prim-ministru, informează MOLDPRES şi Radio Chişinău.

Maia Sandu a comentat decizia de marţi a Curţii Constituţionale şi a spus că această hotărâre ar fi de înţeles într-o situaţie de normalitate, însă nu acum. „Astăzi nu avem o situaţie de normalitate. În continuare oamenii trăiesc sub blestemul unui parlament care a ajuns o piaţă politică, în care se cumpără şi se vând deputaţi. Toţi cei care au declarat de nenumărate ori că ţara are nevoie de alegeri anticipate, ne spun astăzi că este nevoie de guvern temporar care să salveze ţara. Oamenii ştiu că este nevoie de alegeri anticipate. Orice guvern care va deranja schemele de corupţie va fi înlăturat, mi s-a întâmplat şi mie în 2019. În alegerile prezidenţiale am spus că e nevoie de alegeri anticipate, un milion de oameni au fost de acord cu mine”, a subliniat Maia Sandu.

Fără a vorbi exact despre viitoarele sale acţiuni, Maia Sandu a spus că nu se agaţă de funcţie şi că poporul e cel care va decide în aceasta situaţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: