Ion Lungu este membru titular în Congresul Puterilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei

Primarul Sucevei, Ion Lungu, face parte din Congresul Puterilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, organism care dezbate problemele locale şi regionale şi le expune ulterior guvernelor.

„Am fost desemnat ca membru titular al României în delegaţia Congresului Puterilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei” a spus ieri Ion Lungu.

În această delegaţie sunt zece membri titulari din România, din toate structurile asociative.

Ion Lungu este, alături de primarul din Galaţi, reprezentant al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR).

Congresul Puterilor Locale şi Regionale este alcătuit din două camere – Camera Puterilor Locale şi Camera Regiunilor –  care reunesc 324 de membri titulari şi 324 de membri supleanţi.

Membrii Camerei Puterilor Locale sunt reprezentanţi aleşi ai autorităţilor locale, responsabili atât pentru problemele de interes general, dar şi de conducerea comunităţilor din care fac parte. România are zece  reprezentanţi în această cameră.

Congresul oferă reprezentanţilor autorităţilor locale şi regionale cadrul pentru dezbaterea problemelor şi experienţelor comune, aceştia expunându-şi  mai apoi punctele lor de vedere în faţa guvernelor naţionale.

De asemenea, congresul îndeplineşte şi o funcţie de supraveghere a democraţiei locale în Europa, prin realizarea „rapoartelor de monitorizare” a situaţiei din statele membre.

Totodată, Ion Lungu, prim-vicepreşedinte al AMR, a fost desemnat să reprezinte municipiile din România în Comisia de împrumuturi de la Ministerul Finanţelor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: