„Dorinţa supremă”

Supărat rău, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan şi-a vărsat deunăzi năduful într-o postare pe Facebook. „Dorinţa supremă a părinţilor este (de câţiva ani) să-şi angajeze copiii la stat. (…) Vreau să dispară pilele neroade, indiferent de culoarea politică a angajatorului” a transmis el, printre altele susţinându-şi opinia cu informaţii ca acestea: din 110 miliarde cheltuieli anuale cu salariile, 27 de miliarde sunt sporuri; azi există peste 50 de sporuri; există scheme supraîncărcate şi tăietori de frunză la câini cu venituri care nu se justifică; „cu siguranţă” există şi numeroşi oameni care lucrează cu dedicaţie şi profesionalism în sistemul public… Vorbe de natură să stârnească aplauzele unora, inclusiv ale celor numiţi aici la urmă, inclusiv ale celor care în veci, din motivele ştiute de cam toată lumea, n-ar căpăta posturi la stat (ori eventual doar posturi din cele de ocolit, căci sunt şi din alea). Dar de natură să-i sperie pe ceilalţi, pe părinţii invocaţi. Cu ei să te pui? Păi uite aşa, cu vorbe din acestea rişti să-ţi pierzi o seamă de prieteni, să-ţi surpi baza susţinerii în partid, să… „Dorinţa ta supremă” contra „dorinţa lor supremă” pare a însemna să stârneşti un război inegal, în care eroismul donquijotesc, deşi spectaculos, e insuficient. Însă mai ştii?… Când citeşti că „România trebuie să meargă mai departe strict pe bază de profesionalism şi criterii de performanţă”, tot îţi vine să zici că bine le zice.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Vorbe, vorbe! Din pacate doar pila este la putere, competenta ba! Daca s/ar transpune in practica ”dorinta suprema” ar fi nemaipomenit!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: