CFR SA a lansat licitaţia pentru proiectul de modernizare a liniei Suceava-Pojorâta

CFR SA a anunţat marţi că a lansat licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de modernizare liniei de cale ferată Suceava-Pojorâta, în lungime de 85 de kilometri.

În urma modernizării căii ferate, pe această secţiune viteza maximă de circulaţie ar urma să crească la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la de 120 km/h pentru trenurile de marfă.

„Studiul de fezabilitate şi Proiectul Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată pe subsecţiunea 3 Pojorâta-Suceava, în lungime de aproximativ 85 km, au drept scop identificarea soluţiei optime din punct de vedere tehnic, operaţional, economic, financiar, al impactului asupra mediului şi al schimbărilor climatice”, se arată într-un comunicat al CFR SA.

Obiectivul general al contractului este modernizarea infrastructurii feroviare între Pojorâta şi Suceava, pentru integrarea unui transport durabil între regiunea centrală şi nord-estică a ţării, asigurarea dezvoltării socio-economice a zonelor traversate, îmbunătăţirea competitivităţii economice a României şi asigurarea condiţiilor necesare pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate pe reţeaua TEN-T.

Contractul prevede şi atingerea unor obiective specifice, printre care creşterea vitezei de circulaţie şi, implicit, reducerea duratei de călătorie pe subsecţiunea analizată şi pe întreaga secţiune Apahida – Suceava şi îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea gradului de siguranţă.

Valoarea estimată a contractului este de 42.740.987,93 RON, sursa de finanţare fiind asigurată în procent de 85% din fonduri europene nerambursabile şi 15% fonduri naţionale. Durata contractului este de 23 de luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29 martie 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: