Având o durată efectivă de funcţionare dublă

APIA Suceava a casat şi scos din uz toate calculatoarele primite cu finanţare din fonduri Phare

> În intervalul 2015-2019 s-au făcut achiziţii de echipamente şi softuri de ultimă generaţie, în prezent „fiecare funcţionar APIA având propriul calculator cu care să lucreze”

În anul 2020, Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava a casat 21 de unităţi de calcul şi două laptopuri. Din uz au fost scoase toate unităţile primite cu finanţare din fonduri europene de preaderare, respectivele echipamente fiind depozitate şi păstrate până la închiderea oficială a programului Phare. Potrivit unei informări a instituţiei, la această dată Centrul Judeţean Suceava, cât şi cele 9 centre locale sunt dotate cu computere legate în reţeaua virtual private network (VPN) a Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, prin reţelele locale, dar şi cu imprimante şi multifuncţionale. Dezvoltarea infrastructurii hardware a avut loc atât prin achiziţii finanţate din bugetul naţional, cât şi prin finanţări Phare. Acestea au fost organizate fie la nivel central, în anii 2006 şi 2007, fie de către Centrul Judeţean Suceava, în intervalul 2008-2020, adică din momentul în care Sucursala Suceava a dobândit personalitate juridică. Conform informării instituţiei judeţene, uzura morală şi cea fizică – la o durată efectivă de funcţionare dublă a calculatoarelor şi a laptopurilor, cu precădere a acelora achiziţionate încă anii din 2006, 2007 şi 2008 – a condus la scoaterea din funcţiune a unui mare număr de PC-uri, fapt care a impus achiziţionarea de calculatoare noi. Astfel, 18 noi calculatoare au intrat în dotarea APIA Suceava în anul 2015; 20 în anul 2016; 23 de unităţi şi 30 monitoare în anul 2017, 30 de unităţi în anul 2018 şi 27 de unităţi de calcul, în anul 2019. Computerele şi laptopurile au de la 1 GB la 8 GB memorie RAM, cu viteză de procesare de la 1 GHz la 3,30 GHz, cu sisteme de operare Windows 7 Professional, Windows 8 Professional, Windows 10 Pro şi Windows 2003 Server. În ceea ce priveşte staţiile de lucru, „este îndeplinită cerinţa ca fiecare funcţionar APIA să aibă propriul calculator cu care să lucreze”. Nu în cele din urmă, pentru a face faţă volumului mare de printuri, în perioada amintită s-au achiziţionat inclusiv 22 de multifuncţionale A3/A4 şi două imprimante A4. Pe lângă acestea, în baza unui contrat de custodie, cele nouă centre locale ale APIA Suceava au fost dotate cu 92 de imprimante duplex şi de multifuncţionale Lexmark.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: