339 de pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

> Dintre ei, 111 erau ieri în stare severă sau gravă a bolii

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi 339 pacienţi Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 77, a anunţat marţi Prefectura, menţionând că numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19, de la debutul pandemiei, era 18.621.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 19 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 35, declarate vindecate.

Din totalul celor 566 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 186 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 70 se aflau în zona tampon, iar 310 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Dintre cei 186 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 7 aveau forme uşoare de boală, 91 – forme medii, 70 – forme severe, 18 aveau forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (5 ventilaţi non-invaziv, iar 5 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, marţi, de 306 paturi libere, dintre care 50 pentru pacienţi Covid-19, 172 în sectorul non-Covid şi 84 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile două paturi pentru pacienţi Covid; erau 24 ventilatoare libere, dintre care 10 pentru pacienţii Covid-19 şi 14 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 65 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (5 cu forme uşoare de boală, 51 prezentând forme medii, 7 cu forme grave, 2 cu forme critice), două persoane fiind suspecte de infecţie cu noul coronavirus. Erau 21 de locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, nefiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 19 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre care 10 aveau forme medii de boală, iar 9 cu forme grave. Două persoane erau suspecte de infecţie cu noul coronavirus. Erau libere 16 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 13 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (8 cu forme medii şi 5 cu forme grave de boală) şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 14 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 36 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (9 cu forme uşoare şi 27 prezentând forme medii de boală) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus. Erau libere 14 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret 20 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (12 cu forme uşoare de boală şi 8 persoane având forme medii), fiind libere 5 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri, erau disponibile 114 de locuri libere pentru bolnavi Covid-19 şi 111 locuri pentru zona tampon.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: