La repartizarea sumelor pentru echilibrare

Primăriile din judeţ primesc un sfert din necesarul de finanţare pentru anul 2021 

>Unităţile administrativ-teritoriale au adunat datorii de 20 de milioane de lei, pentru plata acestora, cât şi pentru cofinanţarea proiectelor de interes local, în teritoriu fiind trimise fonduri de 4 ori mai mici în raport cu totalul solicitat          

Consiliul Judeţean Suceava se va întruni joi, în şedinţă ordinară, un punct important de pe ordinea de zi fiind cel referitor la repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată (TVA), a celor din impozitul pe venit, cât şi a cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a fi realizat în anul în curs.

Conform proiectului de hotărâre, pentru anul 2021, Consiliul Judeţean Suceava trebuie să repartizeze 113 de milioane de lei, dintre care 71,55 de milioane reprezentând sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, respectiv din TVA, 16,59 de milioane de lei cote defalcate din impozitul pe venit şi 24,88 de milioane de lei însemnând o cotă de 6% din impozitul pe venit estimat a fi încasat în anul 2021.

Potrivit referatului de aprobare semnat de Gheorghe Flutur, preşedintele CJ, la baza repartizării sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale au stat datele transmise de autorităţile administraţiei publice locale cu privire la nivelul arieratelor înregistrate pe 31 decembrie 2020, cât şi necesarul de fonduri pentru asigurarea cofinanţării programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură. Astfel, în concordanţă cu raportul Serviciului „Buget” al executivului judeţean, totalul de 113 milioane de lei repartizat către cele 114 primării  este  de patru ori mai mic faţă de necesarul de 466,651 de milioane de lei rezultat din însumarea solicitărilor unităţilor administrativ-teritoriale şi a arieratelor înregistrate la nivelul  judeţului Suceava până la finele anului 2020. În ceea ce le priveşte pe acestea din urmă, până pe 31 decembrie 2020, primăriile din judeţ adunaseră plăţi restante cu vechime mai mare de 90 de zile a  căror valoare însumată era de 19,64 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: