Poliţiştii au continuat să aplice amenzi pentru nerespectarea măsurilor sanitare de protecţie

> Doar într-un interval de trei zile au fost aplicate 145 de amenzi, în valoare de peste 22.000 de lei

Poliţiştii suceveni au anunţat că au intensificat în weekend activităţile de monitorizare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19 în centrele comerciale şi în zonele economice, în gări şi autogări,  precum şi în restaurante, cafenele, mijloace de transport în comun.

Astfel, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suveava, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă au intensificat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, fiind derulate activităţi în special în malluri, centre comerciale, unităţi de alimentaţie publică dar şi în zonele turistice. Totodată, au fost dispuse şi măsuri de verificare a mijloacelor de transport şcolar.

Doar în trei zile, poliţiştii au verificat 186 societăţi comerciale şi 93  de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020,  în valoare de 22.600 lei. De asemenea, au fost verificate, cu privire la respectarea interdicţiilor impuse, peste 3.200 de persoane.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă şi de persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecţie stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiţi de poliţişti în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Poliţia Suceava a reamintit că, zilnic, echipajele de poliţie, poliţie locală şi jandarmerie aflate în serviciu pe raza judeţului verifică modul de respectare a interdicţiei de circulaţie a persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 23 – 5. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: