„Ion Irimescu 118”

> La evenimentul aniversar şi-a anunţat prezenţa ministrul Culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu

Sâmbătă, 27 februarie a.c., Primăria şi Consiliul Local al municipiului Fălticeni, în colaborare cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni, organizează evenimentul comemorativ „Ion Irimescu 118”.

Manifestările încep la ora 11, la Biserica „Sf. Voievozi” din Oprişeni, cu slujba de pomenire a maestrului Ion Irimescu.

De la ora 12, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, va fi organizat un moment aniversar dedicat marelui artist, la care şi-a anunţat prezenţa Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. Vor fi rostite mesaje din partea instituţiilor centrale, judeţene şi locale, precum şi din partea invitaţilor, cu prilejul aniversării a 118 ani de la naşterea maestrului Ion Irimescu.

Comunicările vor fi susţinute de prof. univ. Tereza Sinigalia, doctor în istoria artei, de la Universitatea „George Enescu” Iaşi, criticul şi istoricul de artă Pavel Şuşară, monograf, poet, publicist şi scriitor, cercetător la istoriei  artei la Institutul de Istoria Artei de pe lângă Academia Română, evaluator de opere de artă, scriitorul Grigore Ilisei, ing. Andrei Vretos.

Invitaţii se vor bucura de momente artistice susţinute de Grigore Leşe.

Intrarea este gratuită, cu acces limitat, în condiţiile impuse de pandemia de   Covid-19.

„Centenarul artist plastic român Ion Irimescu, născut pe 27 februarie 1903, a donat Fălticeniului un mare număr de sculpturi şi desene, constituindu-se astfel muzeul care-i poartă numele.

 Retras spre sfârşitul vieţii la Fălticeni, s-a ocupat de muzeul care adăposteşte operele sale, cea mai mare colecţie de autor din România.

Pentru gestul său, municipalitatea îl sărbătoreşte în fiecare an la sfârşitul lunii februarie prin manifestări culturale” a precizat Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: