Zona Mălini – Cornu Luncii

Două transporturi ilegale de lemn depistate de poliţiştii suceveni în decurs de jumătate de oră

Poliţişti suceveni din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, în cooperare cu  specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în cadrul activităţilor specifice circumscrise Planului comun de acţiune „Scutul Pădurii”, au efectuat, sâmbătă dimineaţa, controlul circulaţiei materialului lemnos pe drumurile publice, pe itinerarul Suceava – Cornu Luncii – Mălini – Slatina – Valea Moldovei.

Astfel, în jurul orei 6.52, pe raza comunei Cornu Luncii, a fost depistat un bărbat de 31 de ani, din comuna Slatina, care transporta cu o autoutilitară cherestea de răşinoase.

Întrucât el nu deţinea aviz de însoţire pentru materialul lemnos transportat, mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând 8,37 mc de cherestea.

  În acest caz s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, conform Legii 171/2010, cu amendă în cuantum de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  cantităţii de cherestea răşinoase, care a fost predată în custodie OS Mălini.

După o jumătate de oră, în jurul orei 7.21, pe raza comunei Mălini a fost depistat un bărbat de 44 de ani, din Mălini, care transporta cu o autoutilitară material lemnos – deşeuri/resturi material lemnos specia răşinoase.

Întrucât el nu deţinea aviz de însoţire pentru materialul lemnos transportat, mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând 4,104 mc deşeuri/resturi material lemnos specia răşinoase.

Şi în acest caz s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, conform Legii 171/2010, cu amendă în cuantum de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  celor 4,104 mc, predaţi în custodie OS Mălini. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: